Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: IŞİD’den petrol almak teröre mali destek vermek demek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü IŞİD’in ürettiği petrolü satın almanın açıktan teröre mali destek anlamına geldiğini söyledi.Uluslar arası düşünce kuruluşu Valdai Kulüp’ün Soçi’de düzenlediği toplantıda...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: IŞİD’den petrol almak teröre mali destek vermek demek
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü IŞİD’in ürettiği petrolü satın almanın açıktan teröre mali destek anlamına geldiğini söyledi.

Uluslar arası düşünce kuruluşu Valdai Kulüp’ün Soçi’de düzenlediği toplantıda konuşan Putin, “Militanlar parayı, silahı ve askeri uzmanları nereden tedarik ediyor? IŞİD nasıl güçlü ve askeri bir gruba dönüştü?” sorusunu yöneltti.

Afganistan’da uluslar arası gücün olduğu dönemde uyuşturucu üretiminin hızla arttığını hatırlatan Rus lider, “Teröristlerin kontrolünde olan bölgelerde petrol çıkarılmaya başladı. Onlar düşük fiyattan satıyor. Bunu taşıyorlar. Birileri de bu petrolü satın alıyor. Sonra yeniden satıyor. Bundan para kazanıyor. Burada bunu yaparken teröristlere mali destek sağladığını düşünmüyor. Bu teröristler öldürmek için kendi ülkelerine de er ya da geç gelecek...” uyarısında bulundu.

Bölgeye militanların nereden geldiğini sorgulayan Putin, “Irak’da Saddam Hüseyin devrildiğinde devlet kurumları ve ordu yok edildi. Eski Baas Partisi üyesi binlerce asker ve görevli sokağa atıldı. Şimdi bunlar militanlara katılıyor…” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.