Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin iş dünyasını Kremlin’de topladı, krizin aşılmasında iş birliği talep etti

Ukrayna krizi, Batılı ülkelerin yaptırımları, petrol fiyatlarının aşırı düşmesi nedeni ile zor günler yaşayan Rusya, ekonomik krizden çıkmak için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 40 kadar oligarkı...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin iş dünyasını Kremlin’de topladı, krizin aşılmasında iş birliği talep etti
Ukrayna krizi, Batılı ülkelerin yaptırımları, petrol fiyatlarının aşırı düşmesi nedeni ile zor günler yaşayan Rusya, ekonomik krizden çıkmak için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 40 kadar oligarkı Kremlin’de toplayarak krizin üstesinden gelinmesi için iş birliği içinde olmayı önerdi. İş dünyasından hükümete destek talebinde bulunan Putin, petrol bağımlı ekonomik yapının modernizasyonu için yeni bir fırsat ortaya çıktığını söyledi.

Rusya’nın son 15-20 yıllık dönemde ekonomi çeşitlendirmek gibi bir görevi yerine getiremediği eleştirisinde bulunan Putin, Rusya’nın kalkınmasında zorlu bir süreçten geçileceği vurgusu yaptı.

Rusya’dan kaçan paranın geri dönüşü ile ilgili sermaye affı konusunu yeniden gündeme getiren Rus lider, Rusya’nın mevcut kriz sürecinin üstesinden gelebileceğini, ancak bunun kolay olmayacağını ifade etti.

Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamalarda da petrolün varilinin 60-40 dolar seviyesinde olabileceğini, Rusya’nın krizden çıkmak için 2 yıl gibi bir süreye ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

Putin iş dünyası ile yaptığı toplantıda ekonomik yapılanma, sermaye affı, ekonominin çeşitlenmesi ve yeni yatırımların önünün açılması konusunda öneriler beklediğini de söyledi.

Putin’in iş adamları ile yaptığı toplantıya ev hapsinden yeni bırakılan AFK Sistema’nın ortaklarından Vladimir Yevtuşenkov’un da katılması dikkat çekti. Toplantıda Rusya’nın dolar milyarderleri Alişer Usmanov, Oleg Deripaska, Vladimir Potanin, Vagit Alekperov, Pyotr Aven, Mihail Prohorov, Genadi Timçenko gibi isimler yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.