Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin'in 'klon canavarları'

Rusya polisi ve güvenlik servisleri, patlayıcı ve uyuşturucu madde aramalarında kullanmak için özel olarak tasarlanan klonlanmış köpeklerin üretilmesi için bilimsel testlere başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin'in 'klon canavarları'
Soyu tükenmiş mamutları Sibirya’da bir gün tekrar doğaya kazandırmayı da amaçlayan Güney Koreli Profesör Hwang Woo Suk, Belçika Malinois cinsi üç köpek klonladı.

Doktor Hwang, her bir tanesinin değeri 100 bin dolar olan klonlanmış Belçika Malinois cinsi köpekleri dünyanın en soğuk bölgesi olarak bilinen Sibirya’nın Yakutistan Cumhuriyeti’ndeki Rus istihbarat servisi FSB'ye hediye etti.

Rus İstihbarat Servisi’ne hediye edilen üç klonlanmış köpek Yakutistan’daki Mamut Müzesi’nde ilk kez görücüye çıkarıldı.

Hediye edilen üç köpek, Güney Kore'nin başkenti Seul'daki Sooam Biotech laboratuvarlarında klonlanan 500 köpek arasında yer alıyor.



Müze yöneticisi Semyon Grigoryev klonlanmış köpekler hakkında şu bilgileri verdi: “Bu köpekler, Rusya’daki ilk klonlanmış arama köpekleri olacak. Güvenlik servislerinde kullanılmak üzere toplamda 500 köpek klonlandı. Şu anda henüz çok küçükler fakat bir süre sonra Rus güvenlik servisleri tarafından özel eğitimlere tabi tutularak, patlayıcı ve uyuşturucu madde arama çalışmalarında kullanılacaklar.”

Güney Koreli profesör aynı zamanda, Yakutistan bölgesinde binlerce yıl önce soyu tükenen mamutların donan kalıntılarından örnekler alarak, onları bir gün yeniden klonlamayı hedefliyor.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.