Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin, IMF Başkanı’nı arayarak Yunanistan’ın borç konusunu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IMF Başkanı Christina Lagarde ile Yunanistan'ın borcuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Kremlin Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre; Putin ve Lagarde görüşmesinde...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 23:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin, IMF Başkanı’nı arayarak Yunanistan’ın borç konusunu görüştü
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, IMF Başkanı Christina Lagarde ile Yunanistan'ın borcuyla ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Kremlin Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre; Putin ve Lagarde görüşmesinde Yunanistan ile ilgili durum ele alındı. Açıklamada, “Taraflar, Yunanistan’ın borcuyla ilgili konu için çözüm arayışlarına devam edilmesi hususunda anlaştı.” bilgisi verildi.

Açıklamaya göre Putin ve IMF Başkanı, ilgili tarafların çıkarlarını göz önünde bulundurarak sorunun iyimser çözüm için arayışların devam edileceklerine umduklarını belirtti.

Bu arada Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, telefon görüşmesinde Rusya’nın Yunanistan’a yardım konusunun ele alınmadığını söyledi. Putin, pazartesi Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı arayarak pazar günü yapılan referandum sonuçlarını değerlendirmişti. Putin, görüşmede Yunanistan halkının karşılaşacağı sorunların çözümünde tam destek vereceklerini söylemişti.

Kremlin sözcüsü Peskov ise yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Rusya’dan mali destek talebinde bulunmadığını ifade etmişti. Yunanistan’la Rusya’nın tarihi bağları olduğunu dile getiren Peskov, Yunanistan halkının referandumda ortaya koyduğu iradeye saygı duyduklarını, kreditörler ve Yunan halkının çıkarlarına uygun bir uzlaşı sağlanmasını umut ettiklerini söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.