Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin hükümetle krizi görüştü: Sosyal istikrar bir numaralı hedef

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova dışında yer alan Novo Ogoryova devlet başkanlığı rezidansında hükümet üyeleri ile yaptığı toplantıda krizle mücadele programını ele aldı. Bir hafta içinde parlamentoda çalışmaların görüşülmesini...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin hükümetle krizi görüştü: Sosyal istikrar bir numaralı hedef
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova dışında yer alan Novo Ogoryova devlet başkanlığı rezidansında hükümet üyeleri ile yaptığı toplantıda krizle mücadele programını ele aldı. Bir hafta içinde parlamentoda çalışmaların görüşülmesini isteyen Rus lider, sosyal istikrarın bir numaralı hedef olmasını istedi.

Bütçe açığı, enflasyon, dış borç, bütçe prensipleri ve rezervlerle ilgili parametrelerin makro ekonomik istikrarın korunması açısından kabul edilebilir seviyede olmasına önem verilmesini isteyen Putin, makroekonomik istikrarın korunması açısından gurur duyulabilecek seviyede olunduğuna dikkat çekti.

Özel yatırımların cazip hale getirilerek ekonomik büyümenin de korunması gerektiğini vurgulayan Putin, “Krizle mücadele planında bir numaralı hedefimiz sosyal istikrar olmalı. Ancak bu durum kabul edilebilir ekonomik parametreler kabul edilebilir seviyede kalarak sağlanmalı.” uyarısında bulundu.

2008-2009 kriz sürecinde olduğu gibi harcamalarda revizyona gidilmesi ve bir kısım ekonomik sektörlerin finanse edilmesi gerektiğini vurgulayan Putin, “Bir kez daha önceliklerimizi değerlendirmeliyiz…” önerisinde bulundu.

Putin krizle mücadele planının bir hafta içinde parlamenterlerle ele alınmasını istedi ve Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’i yeni planla ilgili görevlendirdi.

Putin’in krizle mücadele toplantısına Başbakan Medvedev’in yanısıra Başbakan Birinci Yardımcısı İgor Şuvalov, Başbakan Yardımcıları Olga Golodets, Arkadi Dvorkoviç, Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev, Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kremlin İdari Başkanı Sergey İvanov, Sayıştay Başkanı Tatyana Golikova ve Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina katıldı.

Şuvalov daha önce yaptığı açıklamada küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, yurt dışı borçların ödenmesi ve bir kısım bankaların finansmanı için 26 milyar dolarlık krizle mücadele paketi için hazırlık yaptıklarını ifade etmişti. Görüşme sonrası tekrar açıklamada bulunan Şuvalov, görüşmelerin ardından hazırlanan paketin son olarak pazartesi günü yeniden Devlet Başkanına sunulacağını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.