Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin ekonomik krizin nedenini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede yaşanan ekonomik krizin sadece dış kaynaklı olmadığını, içeriden kaynaklanan sorunlar olduğunu söyledi.Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya’da ekonomik sıkıntılar...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin ekonomik krizin nedenini açıkladı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede yaşanan ekonomik krizin sadece dış kaynaklı olmadığını, içeriden kaynaklanan sorunlar olduğunu söyledi.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin yaptırım uyguladığı Rusya’da ekonomik sıkıntılar sürüyor. Petrol fiyatlarının yarı yarıya düşmesi ve rublede yaşanan devalüasyon nedeni ile 2015’de Rusya ekonomisinin yüzde 2-3 civarında küçülmesi bekleniyor.

St.Petersburg’da ekonomik krizle ilgili değerlendirmede bulunan Putin, “Rusya ekonomisinde krizin üstesinden gelmek için krizin nedenleri konusunu anlamamız gerekiyor. Evet, elbette dış faktörler var. Ancak başlıca iç sorunlar da var…” eleştirisi getirdi.

Rusya Devlet Başkanı özellikle geleneksel olarak düşük olan ücretlerin artırılmasını ve sosyal sorunların giderilmesini talep etti.

Ücretlerin düşük olmasının ekonomide dengesizlik oluşturduğunu ifade eden Putin, “Böyle işçi verimliliği düşüyor ve düşük verimlilik ücretlere yansıyor. Sürekli dengesizliklere neden oluyor…” değerlendirmesinde bulundu.

İthalat nedeni ile tüketimin arttığını ifade eden Putin, “İthalat artıyor. Biz bunu daha fazla hidrokarbon satarak karşılıyoruz. Bu krizin temel sebebi. Hirokarbonun fiyatı yarıya düşünce problemler ortaya çıktı. Bütçe maliyetleri arttı…” tespitinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.