Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin'den o isme özel teşekkür

Kazakistan lideri Nazarbayev'e oynadığı rol için teşekkür eden Rusya lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin ilişkileri daha da geliştireceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin'den o isme özel teşekkür
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle görüşmek için St. Petersburg'a gerçekleştirdiği ziyaretin her iki ülkenin de karşılıklı olarak ilişkileri onarmak istediğini doğruladığını söyledi.

Putin, Kazakistan Başkanı Nursultan Nazarbayev'le Soçi'de bir araya geldi. Görüşmenin basına açık bölümünde Nazarbayev, Rusya-Türkiye ilişkilerinin canlandırılacak olmasına değindi. Putin de, "Konu buraya gelmişken, çabalarınız ve aracılığınız için size teşekkür etmek isterim. Çabalarınız başarıyla sonuçlandı" dedi.

"Bizim için dost olan ve yıllar içinde benzersiz bir işbirliği ilişkisi kurduğumuz Türkiye'yle ilişkilerimizin tam teşekkülü olarak yeniden kurulmasını içten bir biçimde istiyoruz" diye devam eden Putin, şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya gerçekleştirdiği son ziyaret de ilişkilerimizi yalnızca eski hâline getirmek için değil onları geliştirmek için de tam kapsamlı bir çalışma yürütmeyi karşılıklı olarak istediğimizi doğruladı."


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.