Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Bu yıl 230’dan fazla ajan ortaya çıkardık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında 230’tan fazla yabancı ajanı ortaya çıkardıklarını söyledi.Resmi iç istihbarat FSB’nin kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Putin, yabancı istihbarat kurumlarının Rusya’da faaliyetlerini...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Bu yıl 230’dan fazla ajan ortaya çıkardık
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2014 yılında 230’tan fazla yabancı ajanı ortaya çıkardıklarını söyledi.

Resmi iç istihbarat FSB’nin kuruluş yıldönümü töreninde konuşan Putin, yabancı istihbarat kurumlarının Rusya’da faaliyetlerini artırdığını kaydetti. Rusya Devlet Başkanı, “İstihbaratla mücadele kurumlarımızdan sınırlı disiplin ve seferber olmaları talep ediliyor. Rusya ile ilgili yabancı istihbarat birimleri etkinliğini artıyor. Sadece bu yıl 230’dan fazla kadrolu yabancı istihbarat yetkilisi ve ajanını ortaya çıkardık.” dedi.

Devlet sınırlarının korunmasına dikkat edilmesini vurgulayan Putin, potansiyel tehlike ve tehditlerin analiz ve tahmin edilmesi hususunda Rusya Dış İstihbarat Servisi’ne (SVR) büyük görevler düştüğüne işaret etti. Putin, “Ayrıca olası ciddi uluslar arası olayların gelişmesi ve niteliğinin değerlendirilmesi konusu da önemli.” şeklinde konuştu.

Terör ve aşırılıkla mücadelede daha etkili çalışmaların yapılmasını talep eden Rusya lideri, “Sizlerin kararlı çalışmalarınız sayesinde bu yıl 8’i terör saldırısı dahil 60’tan fazla terör nitelikli suç önlendi. 46 terör ve aşırılıkçı örgütlerin faaliyetlerini önledik. Terörle mücadele çalışmalarının etkisini artırmak, terör, aşırılıkçı, ırkçılık ve yabancı düşmanlıkla mücadele bağlamında sivil toplum örgütleriyle karşılıklı işbirliğini güçlendirmek lazım.” önerisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.