Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Batı ile aramıza "demir perde" kurma planımız yok

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerle Rusya arasında yaşanan sorunları değerlendirdi. Kendilerinin haklı olduğu için güçlü olduklarını ifade eden Putin, Batılı ülkelerle aralarına herhangi bir...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Batı ile aramıza "demir perde" kurma planımız yok
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerle Rusya arasında yaşanan sorunları değerlendirdi. Kendilerinin haklı olduğu için güçlü olduklarını ifade eden Putin, Batılı ülkelerle aralarına herhangi bir “demir perde” inşa etme planları olmadığını söyledi. Tarihte duvarların arkasına izole olan ülkelerin ağır fatura ödeyerek çöktüğünü ifade eden Rus lider, Rusya’nın bu yolu seçmeyeceğini vurguladı.

TASS haber ajansına özel açıklamada bulunan Rus lider, “Bizim çatışmaya ihtiyacımız yok. Biz basit ifadeyle çatışmak istemiyoruz. Bizim sakince kendi gündemimizi uygulamamız gerekiyor.” dedi.

YELTSİN SESİNİ YÜKSELTİNCE ALKOLİK İLAN EDİLDİ

Rusya’ya yönelik dışarıdan gelen baskıları değerlendiren Putin, Rusya’nın kendi ayakları üzerine doğrulacağını, daha güçlü olacağını ve dışarıda kendi çıkarlarını da her zaman savunmaya devam edeceğini vurguladı.
Rusya’nın ilk lideri Boris Yeltsin’in Batı tarafından başlangıçta her şeyinin onaylandığını ifade eden Putin, “Ne zaman Yugoslavya’da kendi çıkarımıza konuşmaya başladı, o zaman alkolik ilan edildi. Balkanlarda Rusya’nın çıkarlarını korumaya kalkınca düşman ilan edildi. Bunlar sır değil…” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA’DA ÇIKARLARIMIZI SAVUNMAMIZ HAKKIMIZ

Benzer durumun da Ukrayna için olduğuna değinen Putin, “Rusya’nın burada çıkarları var. Biz bunları savunma hakkına sahibiz. Orada yaşayanların pasaportlarında Ukrayna yazsa da onlar kendileri Rusya dünyasının bir parçası görüyor. Ukrayna’da kendi haklarını savunanlar Rusya yanlısı ayrılıkçı ilan ediliyor. Bize orantısız güç kullandığımız söyleniyordu… Ukrayna’da olanlar? Misket bombaları ve balistik füzeler bile kullanılıyor. Kimse de orantısız güçten bahsetmiyor.” eleştirisi getirdi.

Rusya’da 2018’de yapılan seçimlerde anayasal olarak aday olmasının önünde engel olmadığını ifade eden Putin, buna kendisinin karar vereceğini ve bunun için de erken olduğunu söyledi.

BİRİLERİ MİLYAR GÖTÜRÜYOR, BEN NEDEN DAHA KÜÇÜK ALMAYAYIM

Sağlık sorunları bulunduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Rus lider, yolsuzlukların geçmişten kalan en büyük sorun olduğuna değindi. Şeffaf bir şekilde yapılmayan özelleştirmelerin çok yanlış bir uygulama olduğuna değinen Putin, “Bizde yolsuzluk yok diyemem. Kimsenin tam olarak bir şeyleri kontrol etmediği geçmişten günümüze gelen kötü bir miras. Burada şeffaf olmayan özelleştirmeler en büyük hatayı oluşturdu…Halk şöyle düşündü: ‘Birileri devletten milyarları çalarken, neden biz daha küçüğünü almayalım? Neden bazılarına izin var, neden bazılarına yok?’ Bu zihinsel olarak insanların kafasında kaldı, insanlar bu düşünceden kurtulamıyor..” eleştirisi getirdi.

KIZLARIMLA AYDA BİR İKİ KEZ GÖRÜŞÜRÜM

Özel yaşamı ile ilgili sorulara da yanıt veren Putin, kızları ile ayda bir iki kez ancak görüşebildiğini söyledi. Kızlarının nerede yaşadığı sorusuna Putin, “Rusya’da nerede olacaklar? Tabi ki onlar Moskova’da yaşıyor. Evde görüşüyoruz..” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.