Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Avrasya Ekonomik Birliği’nde iş gücü serbest dolaşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Avrasya Ekonomik Birliği’nin kuruluşunu sağlayan tarihi anlaşmayı Astana’da imzaladı.Putin anlaşma ile Rusya,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Avrasya Ekonomik Birliği’nde iş gücü serbest dolaşacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Avrasya Ekonomik Birliği’nin kuruluşunu sağlayan tarihi anlaşmayı Astana’da imzaladı.

Putin anlaşma ile Rusya, Kazakistan ve Belarus vatandaşlarının herhangi bir çalışma izni olmaksızın üç ülkede de iş bulabileceklerini söyledi.

İmza töreninin yapıldığı Avrasya Yüksek Ekonomik Konseyi’nde konuşan Rus lider, “Avrasya entegrasyonu vatandaşlarımıza önemli imkanlar veriyor. Troyka ülkelerinden herhangi birinde serbest bir şekilde çalışma haklarına sahip olacaklar. Bunun için çalışma iznini gerek kalmayacak…” dedi.

İş ikliminin üç ülke açısından da hızla gelişeceğine değinen Rus lider, “Rusya, Belarus ve Kazakistan, ‘Birlik’ içinde adil bir rekabet imkanı bulacak. Tüketici ve iş çevrelerimiz etkin korumadan memnun olacaklar.” bilgisini paylaştı.

Avrasya Ekonomik Birliği’nin kuruluşu ile ilgili anlaşma yıl sonuna kadar üç ülke parlamentolarından onaylanması gerekiyor. Böylece 1 Ocak 2015’den itibaren yürürlüğe girecek anlaşma ile aşamalı olarak mal, hizmet, para ve iş gücü serbest dolaşım hakkına sahip olacak. 600 sayfayı bulan anlaşma çerçevesinde enerji, sanayi, tarım ve ulaşım sektörlerinde koordinasyona gidilecek.

Anlaşma ile ilgili ilk resmi adım Kasım 2011’de yapılan üçlü zirvede atılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.