Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: 34 kişinin öldüğü Hakasya’da sorumlular cezalandırılmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 34 kişinin yaşamını yitirdiği 2000’den fazla evin de kullanılamaz hale geldiği Sibirya’nın güneyindeki Hakasya Cumhuriyeti’nde yaşanan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu. Burada halkla...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: 34 kişinin öldüğü Hakasya’da sorumlular cezalandırılmalı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 34 kişinin yaşamını yitirdiği 2000’den fazla evin de kullanılamaz hale geldiği Sibirya’nın güneyindeki Hakasya Cumhuriyeti’nde yaşanan orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu. Burada halkla bir araya gelen Putin, konutların 1 Eylül’e kadar yeniden yapılmasını ve yangının sorumlularının da cezalandırılmasını istedi.

Acil Durum Bakanı Vladimir Puçkov Putin’e verdiği bilgide, yangında 34 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 bin 500 kişinin de yaralandığını söyledi. Yangının izinsiz yakılan tarlalar nedeni ile çıktığını ve anormal hava şartları nedeni ile hızla yayıldığını kaydeden Puçkov, Hakasya, Krasnoyarsk ve Zabaykalskiy bölgelerinin yangından en çok etkilendiğini ifade etti.

Orman yangının çok geniş alana yayılması ve kontrol edilememesi ile ilgili nedenlerin araştırılmasını isteyen Rus lider, sorumluların tespit edilmesi ve cezalandırılmasını istedi.

Konutların yeniden inşasının bir an önce yapılmasını talep eden Rus lider, önümüzdeki aylarda yapılan çalışmaları kontrol için yeniden bölgeye geleceğini söyledi.

Evlerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar için oluşturulan geçici barınaklarda 120’si çocuk 3 binden fazla kişi kalıyor. Rusya hükümeti şimdiden bölgeye 687 milyon ruble yardım aktarmış durumda.

Bu tür yangınların oluşmasında insan faktörünün öne çıktığını ifade eden Putin, “Biz bunu her yıl söylüyoruz. Ancak durum aynı kalıyor…” eleştirisi getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.