Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Priştine’de 2 Bin Kişilik Dev İftar Çadırı Kuruldu

Kosova’nın başkenti Priştine’de Ramazan ayı boyunca Kosovalı vatandaşlara hizmet verecek olan 2 bin kişilik dev iftar çadırı kuruldu.İdrak edilmesine çok kısa süre kala Kosova’yı Ramazan heyecan sardı. Mübarek Ramazan ayında bu yıl...

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2016 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’nın başkenti Priştine’de Ramazan ayı boyunca Kosovalı vatandaşlara hizmet verecek olan 2 bin kişilik dev iftar çadırı kuruldu.
İdrak edilmesine çok kısa süre kala Kosova’yı Ramazan heyecan sardı. Mübarek Ramazan ayında bu yıl da toplumsal dayanışmaya katkı yapacak çalışmalar son aşamaya girdi. Birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşmanın arttığı, milli ve manevi duyguların geliştiği Ramazan ayının idrak edilmesine yönelik bu çalışmaların başında bereket, huzur ve sevincin paylaşıldığı iftar çadırlarının kurulması geldi. Priştine’de İstanbul Eyüp Sultan Vakfı tarafından Gençlik ve Spor merkezinin platosunda 2 bin kişilik iftar çadırı kuruldu. 9 yıldır düzenli olarak her yıl kurulan iftar çadırları bu yıl da Kosovalı vatandaşlara hizmet verecek.
Eyüp Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Balkanlar Koordinatörü İskender Yanovalı Eyüp Sultan Vakfı’nın 9 yıldır gerçekleştirdiği Ramazan organizasyonunun Kosova’da övgü ve ilgiyle karşılandığını kaydederek, “Kosovalı kardeşlerimizle Türkiye’mizin yemeklerini paylaşmaktan büyük onur duymaktayız” dedi. Yanovalı, Eyüp Sultan Vakfı’nın Priştine başta olmak üzere Kosova’nın 3 farklı ilinde de çadırlar kurduğunu, bu çadırlarda her akşam 4 bin 500 Kosovalının iftarını açacağını belirtti. İskender Yanovalı, “Bu kardeşlerimize verdiğimiz yemeği Türkiyeli kardeşlerimiz karşılıyor ve kendi sofralarını Kosovalılara açmış oluyorlar. Bundan dolayı da Eyüp Sultan Vakfı olarak kardeşlerimizle birlikte olmaktan dolayı çok gurur duyuyoruz” dedi.
Salihli’den gelen 35 yıllık lokma tatlısı ustası Tahir Arı, Türkiye’nin 400 yıllık kültürü olan lokma tatlısını idame edeceklerini belirtti. Denizli’den gelen baş aşçı Burhan Demir, Türk yemekleri yapmaya geldiklerini, bu yıl iftar yemeği menüsünde çorba, pilav, salata, etli yemekler, tas kebabı olacağını, bir bakıma Kosova ve Türk yemeklerinden oluşacak ortak bir menü oluşturacaklarını kaydetti.
Bu yıl ilk defa iftar yemeği ikramında yeni bir uygulamaya geçilecek. Çadırda iftarını açacak olanlar kuyrukta beklemeyecek, doğrudan çadıra alınarak masalarda kendilerine iftar yemeği ikram edilecek. Her akşam sadece Priştine’de toplam 2 bin kişiye iftar verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.