Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prens Charles, Kosova’da Resmi Törenle Karşılandı

İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği gezisi kapsamında geldiği Kosova’da Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından resmi törenle karşılandı.İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2016 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği gezisi kapsamında geldiği Kosova’da Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından resmi törenle karşılandı.
İngiltere Veliaht Prensi Charles, Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği gezisi çerçevesinde dün akşam geldiği Kosova’da bugün resmi temaslarına başladı. Prens Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla başkent Priştine’de Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından resmi törenle karşılandı. Prens Charles ile Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga arasında yapılan görüşmede, Birleşik Krallığın Kosova’ya tüm süreçlerde verdiği desteğe vurgu yapılarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileriye taşınması gereğinin altı çizildi. İkili görüşmede Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, Prens Charles’e “İbrahim Rugova” Barış Nişanı’nı takdim etti.
Görüşmenin ardından Prens Charles Kosova Meclisi’nde Kosova savaşında kayıpların aileleri ve Kayıp Kişiler Derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Kayıp aileler Prens Charles’ten, kayıp olan bin 700 Kosovalının daha bulunması için Sırbistan’a baskı yapmasını talep etti. Prens Charles, Kosova savaşı esnasında cinsel şiddete maruz kalan kadınlar heyeti ile de bir araya geldi.
İngiltere Veliaht Prensi Charles ve eşi Cornwall Düşesi Camilla daha sonra Kosova Meclis Binası’nın avlusunda dikili olan Kayıplar Heykeline çiçek koydu. Prens Charles ve eşi Camilla, meclis binası önündeki meydanda toplanan vatandaşlarla da kısa bir süre görüştü.
Kosova’yı ikinci kez ziyaret eden Prens Charles Kosova’yı ilk kez 1999 yılında ziyaret etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.