Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polenz: Gazetecilerin eleştiri hakları engellenemez, basın susturulamaz

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu eski başkanı Ruprecht Polenz, “Basın özgürlüğü tüm insanların özgürlüğü için, özgürce bilgilenmeleri için yeri doldurulamaz bir değerdir.” dedi.Basın...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu eski başkanı Ruprecht Polenz, “Basın özgürlüğü tüm insanların özgürlüğü için, özgürce bilgilenmeleri için yeri doldurulamaz bir değerdir.” dedi.

Basın özgürlüğünün bu nedenle demokrasinin de temellerinden biri olduğunu vurgulayan Polenz, “Bu sebepten ötürü, Türkiye’de basın özgürlüğüne yapılan gazetecilerin korkutulmaları, redaksiyonların aranmaları, gazetelerin yayın evlerine davalar açılması, gazetecilerin tutuklanmaları gibi saldırıları ve müdahaleleri çok büyük endişelerle takip ediyorum.” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan gazetecilerin de hukuk ve kanunlara bağlı kalmak zorunda olduğuna değinen Polenz, “Ancak hükümetleri eleştirmek gazetecilerin hakları arasında yer almaktadır. Buna skandalları ortaya çıkarma vazifesi de dâhildir. Gazetecilerin eleştiri hakları engellenemez ve basın susturulamaz.” dedi.

Açıklamalarının devamında “Mevcut durumda Türkiye ile AB müzakere sürecinde yargı ve temel hakları kapsayan 23’üncü faslın açılması iyi olurdu.” temennisinde de bulunan Polenz şöyle konuştu: “Bu şekilde Türkiye Avrupa standartlarındaki basın özgürlüğünü kendi sistemine adapte edebilirdi. İlgili adaptasyon sayesinde ise basın ve gazeteciler gelecekteki saldırılar ve sindirmelere karşı daha iyi korunabilirlerdi ve Türk demokrasisi de daha da güçlenebilirdi. Bundan dolayı Türkiye’nin reformlardan ve Avrupa Birliği yolundan vazgeçmemesi önemlidir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.