Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PKK bayrağı açan Sol Partililer hakkında soruşturma başlatıldı

Berlin Savcılığı, Alman Parlamentosu'nda yasaklı örgütler listesinde bulunan PKK bayrağı açan 10 Sol Partili milletvekili hakkında soruşturma başlattı. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Nicole Gohlke'nin de, katıldığı bir gösteride...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin Savcılığı, Alman Parlamentosu'nda yasaklı örgütler listesinde bulunan PKK bayrağı açan 10 Sol Partili milletvekili hakkında soruşturma başlattı. Sol Parti Federal Meclis Milletvekili Nicole Gohlke'nin de, katıldığı bir gösteride PKK lehinde açıklamalar yapmak ve bayrağını açmaktan dolayı Kasım'da dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Almanya’da 21 yıldır yasaklı PKK’ya destek veren ve haklarında soruşturma başlatılan milletvekilleri arasında Ulla Jelpke, Diether Dehm, Karin Binder, Wolfgang Gehrcke, Andrej Hunko, Sabine Leidig, Alexander Ulrich, Katrin Vogler, Hubertus Zdebel ve Pia Zimmermann bulunuyor.

Adı geçen milletvekilleri, bayrakla çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyada 13 Kasım 2014'te paylaştı. Berlin Savcılığı da fotoğrafı suça delil olarak kabul etti.

Berlin Savcılığı’nın soruşturma başlattığı haberi milletvekili Ulla Jelpke’nin internet sitesinden duyuruldu. On milletvekili sitede toplu bir açıklama yaparak bir kez daha PKK yasağının kaldırılmasından yana tavır koydu. "PKK yasağı kaldırılmalıdır. Yasağın sürmesi Almanya’da siyasi faaliyetlerde bulunan kadınıyla erkeğiyle onbinlerce Kürt’ün kriminalize edilmesi anlamına geliyor." satırlarının yer aldığı yazıda, Türkiye’deki ve Ortadoğu’daki siyasi gelişmelere dikkat çekildi ve Türkiye’nin de PKK ile görüşmeler yaptığı belirtilerek Almanya’daki muhafazakar basın ile politikacıların dahi PKK yasağının yeniden gözden geçirilmesinden yana olduğu ileri sürüldü.

Sol Partili Ulla Jelpke’nin internet sitesinde PKK’nın bir Kürt devleti kurma düşüncesinden de uzaklaştığı, ülke sınırları değişmeden demokratik özerklik talebinde bulunduğu belirtildi.

Sol Partili Milletvekili Nicole Gohlke’nin Münih’te, Ekim ayında gerçekleştirilen bir gösteride PKK bayrağı açtığı için dokunulmazlığı kaldırılmış, bunun üzerine bir grup milletvekili kararı protesto etmek amacıyla federal parlamentoda PKK bayrağı açmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.