Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol devine rekor ceza

İngiliz petro devi BP, 2010 yılının nisan ayında Meksika Körfezi’ndeki Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen patlama nedeniyle ABD hükümetine ve 5 eyalete 18.7 milyar dolar tazminat ödeyecek. ABD Adalet Bakanlığı, cezanın ülke...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiliz petro devi BP, 2010 yılının nisan ayında Meksika Körfezi’ndeki Deepwater Horizon petrol platformunda meydana gelen patlama nedeniyle ABD hükümetine ve 5 eyalete 18.7 milyar dolar tazminat ödeyecek. ABD Adalet Bakanlığı, cezanın ülke tarihinin tek bir olay için verilen en büyük miktarı olduğunu belirtti. Ödenecek tazminat ile balıkçılık, sulak alanlar, yabani hayvanlara verilen zararlar gibi hasarlar giderilerek körfez ekonomisine katkı sağlanacak.

Karar sonrası yazılı açıklamada bulunan BP CEO'su Bob Dudley, "Bu anlaşma ile BP, trajik kaza sonrası en büyük sorumluluğu yerine getirmiş olacak."dedi. Dudley, "cezanın herkes için açık ve kesin" olduğunu belirtti. Yapılan anlaşma Florida, Alabama, Texas, Lousiana ve Mississippi eyaletlerin kapsıyor.

20 Nisan 2010'da Deepwater Horizon’da meydana gelen patlamanın ardından geçen 87 gün içinde, denize 200 milyon varil petrol sızmıştı. Kaza nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetmişti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.