Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol 50 dolara dayandı, Rusya yükselişin sürmesini bekliyor

Çin ve küresel piyasalarda talep azalması nedeni ile son haftalarda 42 dolara kadar gerileyen Brent tip petrolün varili 50 dolara dayandı. Rusya, fiyatların önümüzdeki haftalarda yükselmeye devam etmesini bekliyor.Son 2-3 günlük sürede 7-8 dolar...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 03:20
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 03:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Petrol 50 dolara dayandı, Rusya yükselişin sürmesini bekliyor
Çin ve küresel piyasalarda talep azalması nedeni ile son haftalarda 42 dolara kadar gerileyen Brent tip petrolün varili 50 dolara dayandı. Rusya, fiyatların önümüzdeki haftalarda yükselmeye devam etmesini bekliyor.

Son 2-3 günlük sürede 7-8 dolar kadar artan Brent tip petrolün varili 49,9 dolardan alıcı buluyor.

Rusya’nın en büyük özel petrol şirketi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Leonid Fedun, petrol fiyatlarının gelecek haftadan itibaren kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre, OPEC ve ABD arasındaki fiyat savaşının doruk noktasına ulaştığını belirten Fedun, "Savaş fiyatı, Suudi Arabistan hariç tüm ülkelere pahalıya mal oluyor. Örneğin Irak'ta bütçe, varil başına 50-58 dolar seviyesinde. Kuveyt'te varil başına 54 dolar seviyesinde. Suudi Arabistan bütçesi için 90 dolara ihtiyaç var, buna rağmen ülke varili 30 dolar olan fiyata dayanabilecek güçte." yorumunda bulundu.

Diğer yandan, Amerikan bağımsız şirketlerinin durumunun ağır olduğunu ifade eden Lukoil Başkan Yardımcısı, "Küçük şirketler piyasadan çekilmeye başladığı an OPEC'in ipleri tutmasının bir anlamı kalmayacak. Petrol üretimini mevcut seviyede tutmak anlamsız olacak. Derhal kotalara uyulacağını ve petrolün, doğru olarak gördükleri seviyelere döneceğini düşünüyorum. Ancak bunun yanında, fiyatlarda çok güçlü dalgalanma görülecek." dedi.

Her şeyin dördüncü çeyrekte son bulacağı yönündeki ilk tahminini gözden geçirmek gerektiğini belirten Fedun, Amerikalıların bu denli ucuz finansmana sahip olacaklarını beklemediğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.