Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Peşmerge ABD'nin Erbil'de askeri hava üssü kurmasına sıcak bakıyor"

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, ABD'nin Erbil'de askeri hava üssü kurmasına sıcak baktıklarını söyledi.ABD'nin, Irak -Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütü...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, ABD'nin Erbil'de askeri hava üssü kurmasına sıcak baktıklarını söyledi.

ABD'nin, Irak -Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütü saldırılarından çok önce böyle bir düşünceye sahip olduğunu söyleyen Albay Hikmet, bu planın şu anda da gündemde olduğu, ancak bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Halgurd:"ABD askerinin bölgede bulunması, gelişmelere vakıf olmasına imkan sağlayacaktır. ABD'nin eğer bölgede askeri üssü bulunsaydı, Sincar katliamları yaşanmazdı. ABD'nin Sincar olaylarından haberdar olması çok vakit aldı. Onun için ABD askeri gücünün bölgede bulunmasına sıcak bakıyoruz." ifadelerine yer verdi.

IŞİD İLE ESİR DEĞİŞİMİ YAPABİLİRİZ

Albay Halgurd Hikmet, IŞİD tarafından esir alınan Peşmergeler ile Peşmerge'nin elindeki IŞİD esirlerinin değiştirebileceklerini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde IŞİD'e yakın internet sitelerinde esir alınan 25 Peşmerge'nin görüntüleri yayınlanmıştı. IŞİD militanları bir Peşmerge'nin başını keserek, Pemerge'nin saldırılarını durdurmaması halinde diğerlerinin de başını keseceği yönünde tehditte bulunmuştu.IŞİD militanları ile doğrudan pazarlık yapmadıklarını söyleyen Hikmet, araya Sünni aşiretlerin girdiğini ifade etti.

IŞİD'e karşı saldırıları durdurmayacaklarını belirten Albay:" Peşmerge'nin saldırıları elbet devam edecektir. IŞİD'in Peşmerge'nin saldırılarını durdurması yönündeki isteği çok yersiz. Onlar sözde bir terör devletidir ve tüm uluslararası toplumun görevi onları durdurmak. Bunun için kararlığımızdan vazgeçmiyoruz." dedi.

ABD, İRAN VE FRANSA SİLAHLARI ULAŞTI

Halgurd Hikmet, şu ana kadar Peşmerge'ye silah sözü veren 7 ülkenin olduğunu; ABD, İran ve Fransa tarafından gönderilen silahların Peşmerge'ye ulaştığını açıkladı.
Peşmerge'ye silah veren ülkelerin silah eğitimi desteğini de kendilerine vereceklerini ifade eden Halgurd, bu sürecin devam ettiğini aktardı.

Peşmerge'ye; ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Norveç silah yardımında bulunacağını bildirmişti.

AMİRLİ'Yİ IRAK ORDUSU İLE BİRLİKTE KURTARDIK

Peşmerge Basın Sorumlusu Hikmet, Amirli'de abluka altında bulunan Türkmenlerin kurtarılması için Peşmerge ile Irak Ordusu'nun işbirliği yaptığını ifade etti.
Peşmerge'nin hiçbir zaman etnik ve mezhepsel farklılara bakmadığını gerektiğinde herkesin yardımına koştuğunu söyleyen Hikmet, İmrali'da mahsur kalan Şii Türkmenler ile Irak Kürdistan vatandaşları arasında kendileri açısından hiçbir farkın bulunmadığının altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.