Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pentagon’dan İncirlik açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, IŞİD’e karşı operasyonlarda görev alacak savaş uçakları ve personelin İncirlik’e ulaşmasına ilişkin bir açıklama yaptı. İncirlik Hava Üssü’nün Avrupa’daki askeri tesislerden...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pentagon’dan İncirlik açıklaması
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, IŞİD’e karşı operasyonlarda görev alacak savaş uçakları ve personelin İncirlik’e ulaşmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

İncirlik Hava Üssü’nün Avrupa’daki askeri tesislerden biri olduğunu ve bu NATO üssünde yaklaşık 1800 Amerikan askeri personelinin görev yaptığını dile getiren Davis, İncirlik’in öncelikli stratejik faydasının IŞİD ile mücadelede vurulması gereken hedeflere çok daha yakınlık sağlaması olduğunu kaydetti.

Davis, “60'dan fazla ülkenin yer aldığı koalisyonun üyeleri olarak ABD ve Türkiye, bölgede barış ve istikrar arayışlarında IŞİD’e karşı mücadeleye yönelik taahhütte bulundular.” ifadelerini kullandı.

Bir haftadan bu yana silahlı insansız hava araçlarının bölgede uçuşlar gerçekleştirdiğini kaydeden Davis "Öncesinde istihbarat, gözetleme ve keşif amacıyla silahsız uçuşlar gerçekleştiriyorlardı.” dedi.

İtalya'daki Aviano Hava Üssü’nden 31. Savaşçı Kanadı, dün 6 F-16 ve 300 askeri personeli ile İncirlik’e ulaşmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.