Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pendik Belediye Başkanı Şahin’den Esad Karşıtı Suriyeli Eylemcilere Destek

Resmi bir ziyaret için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gelen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Stefandom Meydanı’nda Avusturya polisinden alınan resmi izinle Esad ve Putin karşıtı eylem yapan Suriyeli eylemcilere destek verdi.Pendik Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Resmi bir ziyaret için Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gelen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Stefandom Meydanı’nda Avusturya polisinden alınan resmi izinle Esad ve Putin karşıtı eylem yapan Suriyeli eylemcilere destek verdi.
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin göstericileri görür görmez yanlarına giderek eylem hakkında bilgi aldı ve aktivistlere destek verdi. Eline aldığı Suriyeli muhaliflerin ’Özgür Suriye’ bayrağını sallayan Şahin burada yaptığı açıklamada, Suriye’de çok açık bir katliamın yaşandığına dikkat çekerek, milletçe verdiğimiz desteğin gurur verici olduğunu söyledi. Şahin şöyle konuştu: “Suriye’de çok açık bir katliam yaşanıyor. Öncelikle Esad’ın ardından Putin’in devam ettirdiği katliama maalesef diğer global dünya hem açık hem de gizli destek veriyor. Son olarak Halep’te masum insanlar katledilirken, hastaneler vuruluyor, pazar yerleri vuruluyor. Dünya kirli hesaplar adına burada yaşayan insanların katledilmesine göz yumuyor. Viyana’da Suriyeli kardeşlerimiz, ’Suriye’ye özgürlük’ diye bir eylem yapmışlar. Bu eylemi görünce mutlaka destek vermemiz gerektiğini düşündük.”
Göstericiler, Suriye’de Esad rejimi, Rus güçleri ve DAEŞ militanları tarafından işkence gören sivillerin durumuna dikkat çekmek için temsili işkence gören insanların tiyatral bir gösterisini de sahneledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.