Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pekin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyareti açıklaması

Çin Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ziyarete ilişkin malumatlarının olmadığını bildirdi.Başkent Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında Çin Dışişleri...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pekin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyareti açıklaması
Çin Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin gezisiyle ilgili yaptığı açıklamada, ziyarete ilişkin malumatlarının olmadığını bildirdi.

Başkent Pekin’de düzenlenen olağan basın toplantısında Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Hua Chunying, Türk medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Temmuz’da Çin’i ziyaret edeceği ve ajandada Uygur probleminin de olacağı şeklindeki soruyu yanıtladı.

Hua, "Ziyaretle ilgili olarak şu anda açıklayacak bir bilgim yok. Ancak dile getirdiğiniz Uygur problemine ilişkin olarak burada dün de söylemiştim. Uygur milliyeti, 56 milliyetin oluşturduğu Çin büyük ailesinin bir üyesidir." dedi. Cevabının devamında Hua, "Şincan’da (Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi) huzurlu ve mutlu şekilde yaşayan 10 milyondan fazla Uygur, Çin anayasası tarafından teminat altına alınan din ve inanç özgürlük ve hakkına sahiptirler." ifadelerini kullandı. Hua ayrıca, gerek Türk liderlerin gerekse Türk medyasının, objektif olarak bu sorunu yeterince anlamalarını ümit ettiklerini vurguladı ve her duyduklarına inanmamalarını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.