Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Patrik Bartholomeos, Selanik şehri fahri hemşehrisi seçildi

İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, salı günü başlayan Yunanistan’ın Selanik şehri ziyaretini yarın tamamlayacak. Yoğun sevgi gösterisi ile karşılanan Patrik Bartholomeos’a Selanik şehrinin altın madalyonu takdim edildi. Bartholomeos'a...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, salı günü başlayan Yunanistan’ın Selanik şehri ziyaretini yarın tamamlayacak. Yoğun sevgi gösterisi ile karşılanan Patrik Bartholomeos’a Selanik şehrinin altın madalyonu takdim edildi. Bartholomeos'a Selanik şehrinin fahri hemşehrisi beratı da verildi.

Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’e altı günlük yoğun bir ziyaret programı gerçekleştiren Hıristiyan Ortodoks dünyasının dini lideri Patrik Bartholomeos, çok sayıda programa katılarak konuşmalar gerçekleştirdi.

Selanik şehrindeki merkezi ve yerel yöneticileri ziyaret eden Bartholomeos, Makedonya-Trakya Bakanlığı, Merkezi Makedonya Eyalet Başkanlığı ve Selanik Belediyesi’ni ziyaret etti. Bartholomeos’u “Dünya çapında aydınlık ruh feneri” şeklinde tanımlayan Makedonya-Trakya Bakanı Theodoros Karaoğlu, Bartholomoes’un 22 yıllık Ortodoks Kilisesi’nin başındaki görevinde “İnananlara örnek olarak tevazu, sevgi, sabır ve fedekârlığı öğrettiğini’ vurguladı.

Selanik Belediyesi’nde bugün düzenlenen farklı din ve ülkelerden seçkin konukların yer aldığı törende ise Bartholomeos’a Selanik şehrinin altın madalyonu takdim edildi. Belediye Başkanı Yannis Butaris, Fener Rum Patriği Bartholomoes’a Selanik şehri fahri hemşehrilik beratını da sundu.

Üniversite ziyaretlerinde de bulunan Patrik Bartholomeos’a Makedonya Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı lâyık görüldü. Selanik ziyareti sırasında Bizans Müzesini de ziyaret eden Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyet, önceki gün de uzun bir restorasyondan sonra ziyarete açılan Atatürk Evi’ni (Müze) ziyaret etmişti. Bartholomeos, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin ile de bir süre görüşmüştü.

Patrik Bartholomeos, bugün ise Agios Dimitrios kilisesinde şehrin kurtuluşu ve “Ohi” milli bayramı vesilesi ile gerçekleşen ayini yönetti. Merasime Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da katıldı.

Çeşitli dernekleri de ziyaret ederek toplumsal çalışmalarına destek veren Bartholomeos, yaptığı konuşmalarda gençlerin eğitimine önem verilerek kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları tavsiyesinde bulundu. Patrik Bartholomeos ve beraberindeki heyetin Selanik ziyareti, yarın devam edecek programların ardından sona erecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.