Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parlemento binasina silahli saldırı düzenleyen kişinin kimliği açıklandı

Amerikalı yetkililerin CBS habere yaptığı açıklamalara göre Kanada'da silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi, 32 yaşındaki Michael Zehaf-Bibeau isimli bir Kanadalı. Yapılan açıklamadan hemen sonra IŞİD, twitter hesabından zanlının...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amerikalı yetkililerin CBS habere yaptığı açıklamalara göre Kanada'da silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi, 32 yaşındaki Michael Zehaf-Bibeau isimli bir Kanadalı.

Yapılan açıklamadan hemen sonra IŞİD, twitter hesabından zanlının resmini Ottawa saldırısını düzenleyen kişi olarak paylaştı.

Pazartesi günü Quebec eyaletinde bir askeri arabasıyla ezerek öldüren Martin Couture-Rouleau’nun da aynı twitter hesabını takip ettiği ortaya çıktı.

Montreal’de gazeteci olarak çalışan Domenic Fazioli’nin açıklamalarına göre Ottawa saldırısını düzenleyen Bibeau daha önce beş kez tutuklandı.

Öte yandan Bibeau tarafından vurulan askerin kimliği Nathan Cirillo olarak açıklandı. Cirillo’nun, Ontario eyaletinde yedek asker olarak görev yapmakta olduğu belirtildi.

CBC’ye konuşan görgü tanıklarının söylediklerine göre zanlı olay sırasında siyah ceket ile mavi bir kot giymişti. Elinde çifte namlulu tüfek bulunan Bibeau, kahverengi plakası olmayan bir Toyota Corolla kullanıyordu.

Bibeau parlamento merkez binasında güvenlik görevlisi Kevin Vickers tarafından vurularak öldürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.