Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris'te Cumhuriyet resepsiyonu

Fransa'nın başkenti Paris'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye'nin Paris Büyükelçili'ğinin evsahipliğinde düzenlenen resepsiyona çok sayıda yabancı diplomat ile Fransa'da yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 02:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 02:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Paris'te Cumhuriyet resepsiyonu
Fransa'nın başkenti Paris'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye'nin Paris Büyükelçili'ğinin evsahipliğinde düzenlenen resepsiyona çok sayıda yabancı diplomat ile Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

Resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü Fransa'ya gerçekleştireceği ziyaretin her iki ülke ilişkilerinin geldiği seviyeyi görmek açısından önemli olduğunu söyledi. Akil, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan olarak 20-21 Nisan'da da Fransa'yı ziyaret etmişti. Bu kısa bir dönem içinde Fransa'ya ikinci ziyaret oluyor. Bu da ilişkilerimizin geldiği seviyeyi görmek açısından çok çok önemli'' ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında kişisel bir dostluk oluştuğunu da vurgulayan Akil, Türkiye-Fransa ilişkilerinin ciddi bir ivme kazandığını, ileri bir düzeye geldiğini söyledi.

Hakkı Akil, Karaman'da meydana gelen maden kazasından dolayı bu yıl bayramın buruk geçtiğini de vurgulayarak, madende kalan vatandaşların en kısa zamanda kurtarılmasını temenni ettiğini dile getirdi. Yaklaşık 1200 davetlinin katıldığı resepsiyonda Büyükelçi Hakkı Akil, bu yılki kutlamalarda ilk kez hayata geçirildiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm dış temsilciliklere gönderdiği kutlama mesajını da davetlilerle paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.