Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris Moda Haftası’nda ‘Osmanlı’da Harem’ Esintisi

New York yaşayan Türk moda tasarımcısı Ilgın Ütin, Paris Moda Haftası çerçevesinde açık havada düzenlediği defilede ‘Osmanlı’da Harem’ temalı 2016 İlkbahar ve Yaz koleksiyonunu tanıttı.Genç modacı Ilgın Ütin hazırladığı İlkbahar-Yaz...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
New York yaşayan Türk moda tasarımcısı Ilgın Ütin, Paris Moda Haftası çerçevesinde açık havada düzenlediği defilede ‘Osmanlı’da Harem’ temalı 2016 İlkbahar ve Yaz koleksiyonunu tanıttı.
Genç modacı Ilgın Ütin hazırladığı İlkbahar-Yaz koleksiyonu için ‘Osmanlı’da Harem’ kreasyonunu Paris Moda Haftası’nda tanıttı. Ütin’in ilk kişisel defilesi olan tanıtımda genç tasarımcı gibi New York’ta yaşayan, Türk saksafoncu İlhan Erşahin, çellist Gaspar Claus ve Collin Johnco, yaptıkları canlı müzikle defileye renk kattılar. Başkent Paris’teki 7 katlı bir apartmanın teras katında düzenlenen defileyi izleyen Parisli moda severler genç tasarımcıyı ve kıyafetleri sunan mankenleri alkış yağmuruna tuttu.
Utin, çalışma ve araştırmalarının çoğunu İstanbul Kapalı Çarşı’dan tedarik eden Utin, el dokuması doğal kumaşlar ve el yapımı dantel tekniği ile üretilen kıyafetlerden oluşan koleksiyonunda tanıttığı giysiler için güpür dantel ve ipek kumaş kullanmış. Rahat giyim tarzı üzerine çalışan genç modacı, çalışmalarında seyahat ve gece giyimine ağırlık vermiş.
Utin çalışmalarıyla ilgili yaptığı konuşmada "Benim için etik moda, feminizm ve kadının toplumda güçlendirilmesi meselesidir. Bu öyle bir meseledir ki, üreticiden giyene, üretim için bayan ustadan, giydirmek için çalıştığı "gypsetter"lara kadar uzanır. Tıpkı geçmiş ile gelecek, geleneksel ile modern,doğu ile batı arasındaki bir köprü gibi. Bir biçimde tıpkı İstanbul gibi” sözlerini kullandı.
Yeni SS16 kolleksiyonu için doğduğu topraklarına dönen ve zamanının çoğunu İstanbul Kapalı Çarşı’da nadir bulunan hazineleri aramak ile geçirdiğini söyleyen Utin, “Koleksiyon bir Osmanlı Haremi’nde bulmayı düşleyebileceğiniz geometrik çinilerle kaplı 15 sıra dışı parçadan oluşmakta “ diye konuştu.
Genç tasarımcı Ilgın Utin, aynı zamanda, dantel ile üretilmiş el yapımı bir plaj giyimi koleksiyonunu Türkiye’de zanaatkar ev kadınlarına iş sağlamak için geliştirmiş. Bu koleksiyonda 1970 yıllardan etkilenmiş ve Türkiye’nin rengi Turkuaz ile harmanlanmış topraksı pastel renkleri tercih etmiş. Utin, ilk kişisel defilesini Paris Moda Haftası için Le Perchoir’de gerçekleştirdi. Utin, Zelda Citroen’in baş aksesuarları ve Freda Banana güneş gözlükleri ile defilesinde sunduğu kıyafetleri tamamladı.
Genç tasarımcı Utin, Kreasyon tanıtımının sonunda sunduğu İlkbahar ve Yaz modelleriyle ilgili olarak ve gelecekte yapmayı düşündüğü çalışmalarına yönelik şunları söyledi “İlk kişisel defilem ve bunu da Paris’te yaptım. Gelecek sezon inşallah yine Paris’te defile yapmak istiyorum. New York’ta yaşadığım için orada da yapabilirim ama şirketim devamlı yer değiştirdiği için ve değişik ülkelerden ilham aldığım için daha çok değişik yerlerde yapmak istiyorum. Daha başka ülkelerde üretip başka ülkelerde göstermek. Mesela Hindistan’da üretip, Amerika’da göstermek, Brezilya’da üretip İtalya’da göstermek gibi. Sunumda işlediğim tema İstanbul Kapalı Çarşı, bütün kumaşları Kapalı Çarşı’dan el dokuması satan dükkânlardan aldım. Çekimlerde Kapalı Çarşı’da gerçekleşti. Asıl fikir onu yurtdışına taşımaktı. Paris’e gelme fırsatım oldu ve bu organizasyon böylelikle gerçekleşmiş oldu” ifadelerine yer verdi. Utin, New York’ta yaşayan İstanbullu bir moda tasarımcısı olduğunu, Türkiye’de sanat okuluna gittiğini ve Naba Milano’da Moda ve tekstil okuduğunu da sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.