Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Paris Başkonsolosluğu, 1 Kasım Seçimlerine Hazır

Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler kapsamında Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanacağı Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nda tüm hazırlıklar tamamlandı.Türkiye’de 1 Kasım 2015 seçimleri için geri...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de 1 Kasım’da yapılacak genel seçimler kapsamında Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarının oy kullanacağı Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nda tüm hazırlıklar tamamlandı.
Türkiye’de 1 Kasım 2015 seçimleri için geri sayım başlarken seçim kapsamında tüm yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları da sandık başına gidecek. Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu 7 Haziran 2015 Genel seçimlerde olduğu gibi bugünden itibaren tüm hazırlıkları tamamladı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar için oy kullanma işlemi 8 Ekim 2015 Cuma günü saat 10.00’da başlayacak. Vatandaşlar, oy kullanma tarihinin son günü olan 25 Ekim 2015 tarihine kadar her gün saat 10.00 -19.00 saatleri arasında Konsolosluklara gelerek oylarını kullanabilecekler.
Fransa’nın başkenti Paris’teki Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’nda oy kullanacak olan vatandaşlarımız için Başkonsolos İhsan Emre Kadıoğlu, Başkonsolosluğun seçime hazır olduğunu kaydederek, “Seçim alanını hazırladık. Vatandaşlarımızı 8 Ekim’den itibaren seçimlerde oy vermek üzere Başkonsolosluğumuza bekliyoruz. Bilindiğiniz üzere geçen Mayıs ayında da bir seçim yapmıştık. O seçimde de çok başarılı ve bizim açımızdan örnek olduğunu teşkil ettiğini düşündüğümüz bir süreç de geçti. Burada çok dostane bir ortam içerisinde, hem vatandaşlarımıza hem siyasi parti temsilcilerimizle hem de sandık kurulu çalışanları, görevlileriyle beraber çok güzel bir ortam içerisinde 24 günlük bir seçim süreci yaşamıştık” dedi.
Bu kez 8 Ekim- 25 Ekim tarihleri arasında oy kullanılacağını hatırlatan Kadıoğlu, “Seçimleri tekrardan Başkonsolosluğumuzun arka tarafında kurulan özel seçim çadırı alanında yeniden gerçekleştireceğiz. Şu anda YSK’nın bize verdiği son rakamlara göre 126 bine yakın Başkonsolosluğumuza kayıtlı seçmenimiz var. Fransa genelinde ise toplam seçmen sayısı 315 bin, Mayıs’taki seçimlerde katılım oranı yaklaşık yüzde 40 civarında olmuştu. Bizim açımızdan gümrüklerdeki oylarla beraber baktığımız zaman yüzde 48 veya yüzde 49 diyebileceğimiz civarda bir sayıya ulaşılmıştır oy veren vatandaşımız anlamında. Bu seçimlerde bizim beklentimiz vatandaşlarımızın ilgi ve alakasının daha da yükseleceği yönünde. Özellikle Mayıs ayındaki tecrübeden de hareketle o dönemde çeşitli nedenlerle oy veremeyen insanlarımız da eminiz ki bu sefer Başkonsolosluğumuza gelerek oylarını kullanacaklar” ifadelerini kullandı.
“SEÇMENLER NÜFUS CÜZDANINI VEYA PASAPORTUNU YANINA ALMAYI UNUTMASINLAR”
Başkonsolos Kadıoğlu, detay anlamında geçen seçime göre çok fazla bir farkı olmadığını sözlerine ekleyerek, “Esasen yüzde 99 anlamında aynı şekilde, sistematikle seçimlerde oy kullanma sistematiğini oluşturduk. Ufak detaylardan vatandaşlarımızdan siyasi partilerden hem de sandık kurulu görevlilerinden, çalışanlarından gelen talepler çerçevesinde ufak detaylarda bazı iyileştirmeler yapmaya çalıştık. Onlardan bir tanesi oy kullanılan kabin sistemi, vatandaşlarımızın mahremiyeti daha iyi sağlayan bir ortam içinde oy kullanmalarını teminen oy kabinlerini ayrıca bir kabin içerisine koyuyoruz kırmızı perdelerle kapatılacak şekilde. Bizim vatandaşlarımızdan çok kısa ricalarımız var. Özellikle dikkat etmelerini beklediğimiz hususlar var. Bunlara ben kısaca değinmek istiyorum. Bunlardan birincisi mutlaka ve mutlaka www.ysk.gov.tr sitesinden tüm vatandaşlarımızın Yurtdışı seçmen kütüğünden kayıtlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Oradaki kayıtlarda Paris Başkonsolosluğu’na kayıtlı değilseniz maalesef Başkonsolosluğumuzda oy kullanamazsınız. Yurtiçinde kayıtlıysanız veya başka bir yerde kayıtlıysanız kayıtlı bulunduğunuz yerde oy kullanmanız gerekiyor. Bunun dışında kayıtlı olmayan vatandaşlarımız geçen sefer bize çok geldiler burada oy kullanmak için ama maalesef onların oy kullanma imkanları olmamıştır. Bu sefer de oy kullanma imkanı bulamayacaklar. Herkesten www.ysk.gov.tr den kayıtlarını kontrol etmelerini istiyoruz. Oy kullanacak vatandaşlarımız buraya gelirken mutlaka nüfus cüzdanını veya pasaportunu yanına almayı unutmasınlar. Nüfus cüzdanı ve pasaport haricindeki kimlikler, Fransız makamlarınca verilen kimlik ve oturma kartları oy kullanma işlemleri için kabul edilmemektedir. Vatandaşların buraya geldikleri zaman sandık kurulu görevlileri vatandaşlarımızdan ya nüfus cüzdanlarını ya da pasaportlarını göstermelerini isteyecekler. Bu şekilde bir sistematik üzerinden çalışmak mecburiyeti YSK tarafından zaten kurallarla belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın oylarını en rahat bir şekilde kullanmalarını istiyoruz. Bu nedenle dikkat etmelerini istediğimiz bazı hususlar var. Bunlardan birincisi mümkün mertebe hafta içi günlerde ve erken zamanlarda yani 25 Ekim’i beklemeden daha erken günlerde konsolosluğumuza gelmeleri ve oy kullanmaları. Bildiğiniz üzere geçen sefer de yapmıştık aynı uygulamaya bu yıl da devam ediyoruz. Saat 13:00’a gelen vatandaşlarımız hem konsolosluk hizmeti alabilirler, işlemlerini yaptırabilirler hem de oy kullanabilirler. Dolayısıyla bu avantajı kullanmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
“VATANDAŞIMIZ RAHATI İÇİN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI TERCİH ETMELİ”
Bazı vatandaşların hem mesafe hem de iş durumu nedeniyle hafta sonlarında gelmeleri durumunda öğleden sonra saatleri tercih etmelerini belirten Kadıoğlu, “Bir başka husus ise, ulaşım anlamında vatandaşımız rahatı için toplu taşıma araçlarını tercih ederlerse hem onlar için hem Başkonsolosluğumuzun bulunduğu mahalle ve semt için daha olumlu olur. Dar bir cadde üzerindeyiz ve çok fazla park imkanı yok. En sağlıklı, en rahat yöntem toplu taşıma araçlarıdır” dedi. Oy kullanmaya gelecek vatandaşlarımız güvenliği açısından her türlü tedbir alındığını belirten Kadıoğlu, Konsolosluğun dışarısının güvenliği Fransız makamlarına ait onlar gereken önlemleri aldıklarını, bina içerisiyle ilgili olarak da konsolosluk çalışanları tarafından gerekli tedbirleri aldığını belirtti. Başkonsolos İhsan Emre Kadıoğlu oy vermeye gelenleri kontrol için özel bir güvenlik şirketi üst araması yapacağını bildirerek, oy kullanma alanında gerektiği zaman özel güvenlik görev alabileceğini, seçim süresinin vatandaşların ve siyasi parti temsilcilerimizin çalışanlarıyla işbirliği halinde bu seçimlerde de herhangi bir güvenlik sıkıntısı yaşamadan tamamlanmasını umut ettiklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.