Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papa Francis’in Türkiye ziyareti Çin basınında

Papa Francis’in tarihi Türkiye ziyareti Çin basınında da yer aldı. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’in Mart ayında göreve geldikten sonra Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğine yer veren Çin basını, Francis’in, Türkiye’ye...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Papa Francis’in tarihi Türkiye ziyareti Çin basınında da yer aldı. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis’in Mart ayında göreve geldikten sonra Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğine yer veren Çin basını, Francis’in, Türkiye’ye gelen dördüncü Papa olduğuna dikkat çekti.

Resmi Xinhua ajansının haberinde, Papa’nın Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından tartışmalı Ak Saray’da kabul edildiği ve burada ortak basın toplantısı düzenlendiğine işaret edildi. Basın toplantısında Erdoğan ve Papa’nın açıklamalarına yer veren Xinhua, Papa’nın sonrasında ise Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görüşmeler yapacağını belirtti.

Arjantinli olan 77 yaşındaki Papa’ya, 12 yıldır Türkiye siyasetine egemen olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ev sahipliği yapacağı bilgisi de Çin medyasında yer aldı.
Papa’nın Türkiye programına yer verilen Xinhua’nın haberinde, Papa’nın İstanbul gezisinde Ayasofya müzesi ve Sultan Ahmet Camisi’ni gezeceği ve Harbiye’de Kutsal Ruh’un Katedrali kutlamalarına katılacağı da belirtildi.

Haberde, bir zamanlar Ortodoks Hıristiyan dünyasının merkezi olan 80 milyon Nüfuslu Türkiye’de yaklaşık 120 bin civarında Hıristiyan yaşadığına da işaret edildi.

Türk Dışişleri Sözcüsü Tanju Bilgiç’in Papa’nın ziyaretiyle ilgili açıklamasına yer veren Xinhua, ziyarette "medeniyetler ittifakı, kültürler arası diyalog, yabancı düşmanlığı, ırkçılıkla mücadele ve bölgedeki siyasi gelişmeler’’in masaya yatırılacağını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.