Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papa, Erdoğan'la buluştu

Papa 1. Francis, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Papa, Erdoğan'la buluştu

 

Papa 1. Francis ile görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Yaptığımız görüşmede farklı düşündüğümüz konu, hemen hemen hiç yok. Dünyadaki bu olaylara bakışta aynı şeyleri paylaşıyoruz. Terörle mücadeleki bakışımız aynı, dünyada özellikle şiddete yönelik bakışımız aynı, paranın egemenliğine yönelik bakışımız aynı" dedi.

 

Türkiye'yi ziyaret eden Papa 1. Francis ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

 

Saygıdeğer misafirimizin (Papa Francis) Türkiye'ye yaptığı bu ziyareti hakikaten çok önemsiyorum. Bölgemizde ve dünyada barış ümitlerini çoğaltacak çok önemli, çok hayati adım olduğuna inanıyorum. Bugün Türkiye'den verilecek mesajlar sadece Türkiye'ye, sadece Vatikan'a değil inanıyorum ki tüm İslam coğrafyasına, tüm Hristiyan coğrafyasına ulaşacak ve oralarda da barış umudunu artıracak şekilde inşallah yankı bulacaktır. Bugün Ankara'da vücut bulan bu fotoğraf hiç şüphesiz dünya için bir umut fotoğrafıdır.

 

(Papa Francis ile görüşmesi) "Yaptığımız görüşmede farklı düşündüğümüz konu, hemen hemen hiç yok. Dünyadaki bu olaylara bakışta aynı şeyleri paylaşıyoruz. Terörle mücadeleki bakışımız aynı, dünyada özellikle şiddete yönelik bakışımız aynı, paranın egemenliğine yönelik bakışımız aynı.

 

Kendisini aldatılmış hisseden milyonlarca insan terör örgütünün hedefi haline geliyor. Terör örgütleri yıllarca uygulanan yanlış politikalar sonucu ortaya çıkmıştır. DEAŞ terör örgütü tüm dünyada biliniyor, her gün bu soruna tedbirler alınıyor. Ancak kendi ülkesinde binlerce insanı öldüren ve milyonlarca insanın mülteci duruma gelmesi görmezden geliniyor. Suriye'de devlet terörü var.

 

Türkiye'de 50 bine yakın insanın ölümüne neden olan örgüt gerekli tepkiyi almıyor. İşte bu çifte standartlı duruş sadece İslam dünyasının gönlünde değil adalet beklentisi olan bütün insanların gönlünde tamiri zor yaralar açıyor.

 

Papa Francis hazretleri bu ziyaretiniz İslam dünyası üzerinde önemli bir etki bırakacaktır. Batı üzerindeki önyargıyı kıracaktır.

 

Papa Francis'in açıklaması

 

Tarihi açıdan zengin antik medeniyetlerin izleri ile dolu iki kıta ve köprü vazifesi olan ülkenizi görmekten mutluluk duyuyorum.

 

Bizim diyaloga ihtiyacımız var.  Sağlam bir barış inşa etme çabasını sabırla ileriye götürmek gerekir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.