Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papa: Akdeniz’in toplu mezar olmasının önüne geçin

Papa Françesko, Avrupalı liderlerden, kıtaya deniz yoluyla gelmeye çalışırken hayatlarını riske atan mültecilere daha fazla yardım etmelerini istedi. Papa, “Akdeniz’in toplu mezar olmasına ‘dur’ deyin.” şeklinde konuştu. Arjantinli...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Papa Françesko, Avrupalı liderlerden, kıtaya deniz yoluyla gelmeye çalışırken hayatlarını riske atan mültecilere daha fazla yardım etmelerini istedi. Papa, “Akdeniz’in toplu mezar olmasına ‘dur’ deyin.” şeklinde konuştu. Arjantinli Papa, seçildikten sonra ilk ziyaretini de göçmenlerin ilk duraklarından olan İtalya’nın Lampedusa adasına yapmıştı.

Papa Françesko, her gün Avrupa kıyılarına gelen teknelerin hüsnükabul ve yardım bekleyen kadın ve erkeklerle dolu olduğuna dikkat çekti ve Avrupa güçlerinin mültecileri, insan kaçakçılarının acımasızlığından korumak için önlem almasını istedi.

Avrupa Parlamentosu’na ilk kez hitap eden Papa Françesko, Avrupa’da istihdam imkanları oluşturulmasının önemine de dikkat çekti. Papa, bundan daha önemli olanın ise çalışma şartlarını insanın şerefine uygun düzeye getirmek olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.