Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan’daki Rus vatandaşı, Müşerref'e suikast girişiminden idam edildi

Pakistan’da Ahlas Ahlak adlı bir Rus vatandaşı (34) dahil 3 kişi Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e suikast girişiminden dolayı idam edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı idamı doğruladı.Dört zanlı 2003’te eski cumhurbaşkanına...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan’da Ahlas Ahlak adlı bir Rus vatandaşı (34) dahil 3 kişi Pakistan eski Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref’e suikast girişiminden dolayı idam edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı idamı doğruladı.

Dört zanlı 2003’te eski cumhurbaşkanına yönelik suikast girişiminde bulunduğu iddia edilerek gözaltına alınmış, 2004'te Rusya vatandaşı Ahlak ve diğer 3 kişinin idamına karar verilmişti. Pakistan'da 2008 yılında idam cezasına ara verilmesi nedeniyle 4 zanlının infazı ertelenmişti. Ülkede, 16 Aralık’ta okul öğrencilerine yapılan ve 141 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından Pakistan tekrar idam cezasını getireceğini açıklamıştı.

TASS haber ajansına konuşan Rusya’nın Pakistan Büyükelçiliği Konsolos Yardımcısı Damir Galiulin, Rus vatandaşının idam edilmesini erteletmek için yerel mercilerden defalarca istekte bulunduklarını söyledi. Rus diplomat, “Pakistan vatandaşı da olan Ahlak, buna rağmen 3 yandaşıyla bugün Faysalabad cezaevinde idam edildi. Bilgi onaylı şekilde Pakistan İçişleri Bakanlığı’ndan geldi.” dedi.

Babası Pakistanlı, annesi Rus olan Ahlak’ın idam edilmemesi için daha önce Rus diplomatlar Pakistanlı mercilerden istekte bulunmuştu. Fakat Pakistan tarafı Ahlak’ın Rus vatandaşlığını kabul etmeyerek kendisinin Pakistan pasaportuna sahip olduğunu gerekçe göstermişti.

Rus diplomat bu gerekçe yüzünden Pakistan tarafıyla görüşmelerin zor koşullarda geçtiğini ifade etti. Ahlak’ın 2001 yılında Pakistan’a gittiği, babasının Pakistan’da, annesinin ise Rusya’nın Volgograd kentinde yaşadığı kaydedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.