Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan'da terör örgütü Leşker-i Cangvi'nin lideri öldürüldü

Pakistan güvenlik güçleri ve silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada Pakistan'da terör örgütü Leşker-i Cangvi'nin lideri Malik İshak, ülkenin orta kısmındaki Muzaffargarh bölgesinde öldürüldü. Pakistan basınına yansıyan bilgiye...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan güvenlik güçleri ve silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada Pakistan'da terör örgütü Leşker-i Cangvi'nin lideri Malik İshak, ülkenin orta kısmındaki Muzaffargarh bölgesinde öldürüldü.

Pakistan basınına yansıyan bilgiye göre, güvenlik güçleri bu sabah Malik İshak ve başka altı tutuklunun bir cezaevinden başka bir cezaevine aktarılırken, 15 kişilik grup, İshak ve iki oğlunu kaçırmak için polisle çatışmaya girdi. Çatışma sırasında kaçmaya çalışan İshak, iki oğlu Osman ve Hak Navaz dahil 16 militan öldürüldü, 6 polis ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

1990'lı yılların başında Sipah-i Sahabe Pakistan adlı gruptan koparak kurulan ve Pakistan'da silahlı eylemlerde bulunan Leşker-i Cangvi, yüzlerce Şii Müslümanın ölümünden sorumlu tutuluyor.

El-Kaide ile bağlantısı olan grubun lideri Malik İshak, 1997'de tutuklanmış ve 14 yıl cezaevinde kalmıştı. İshak, 2011 yılında ise ev hapsine alınmıştı. Ancak İshak ve iki oğlu bir hafta önce tekrar tutuklanmıştı.

Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da, 2013 yılının ocak ve şubat aylarında 170'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği Şii Hazaralara yönelik iki ayrı saldırıdan Leşker-i Cangvi sorumlu tutulmuştu.

İshak aynı zamanda, 2009 yılında Lahor kentinde Sri Lanka kriket takımına yapılan ve 7 oyuncunun yaralandığı 8 Pakistanlının hayatını kaybettiği saldırının da planlayıcısı olarak biliniyordu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.