Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan’da Suudilere askeri destek belirsizliği sürüyor

Pakistan’da günlerdir Yemen’e kara ve hava operasyonu başlatan Suudi Arabistan’a yapılacak olası bir askeri desteğin belirsizliği sürüyor. Önceki gün Suudi Arabistan devlet ajansına, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in Suudi Arabistan...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan’da günlerdir Yemen’e kara ve hava operasyonu başlatan Suudi Arabistan’a yapılacak olası bir askeri desteğin belirsizliği sürüyor.

Önceki gün Suudi Arabistan devlet ajansına, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif’in Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’u arayarak her türlü askeri desteğin sağlanacağı yönünde söz verdiği haberi yansımıştı. Ancak, bugün Reuters haber ajansında çıkan bir haberde, belirsizliğin sürdüğü ortaya çıktı. Haberde, üst düzey bir Pakistanlı yetkilinin Suudi Arabistan’a askeri yardım kararının henüz alınmadığını ve Savunma bakanı Khawaja Asif ve Dışişleri bakanı Sertaj Aziz’in önderliğindeki bir heyetin Suudi Arabistan’a yapacakları ziyaretten sonra netleşeceğini ifade ettiği kaydedildi.

Heyetin ziyaretinden önce herhangi bir kararın alınamayacağını belirten Pakistanlı yetkilinin "Riyad’a Suudi Arabistan’ın nasıl bir yardım beklediğini anlamaya ve incelemeye gidiyoruz." dediği ifade ediliyor.

Suudi Arabistan’a gidecek heyetin ziyaret tarihi 27 Mart olarak planlanırken, Suudi liderlerin yoğun programları dolayısı ile tarih ertelenmişti. Tarih hala belirsizliğini korurken 2 gün içerisinde heyetin Riyad’a gitmesi bekleniyor.

Önceki gün Lahor şehrinde bir seminerde konuşan Pakistan Savunma Bakanı Asıf, "Suudi Arabistan bizim abimiz. O ülkenin güvenliği tehlike altında ise biz her türlü yardımı yapmaya hazırız." ifadelerini kullanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.