Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan’da, ’Erkekler Eşlerini Hafifçe Dövebilir’ Tartışması

Pakistan’da, İslami Tefekkür Konseyi, Pakistan Meclisi’ne sunduğu tavsiye raporunda, erkeklerin eşlerini disipline etmek için hafif şekilde dövebilecekleri görüşüne de yer verdi.Geçtiğimiz günlerde Pakistan’ın Pencap eyaletinde, şiddet...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan’da, İslami Tefekkür Konseyi, Pakistan Meclisi’ne sunduğu tavsiye raporunda, erkeklerin eşlerini disipline etmek için hafif şekilde dövebilecekleri görüşüne de yer verdi.
Geçtiğimiz günlerde Pakistan’ın Pencap eyaletinde, şiddet gören kadınlara evlerinden kaçma ve devlete sığınma hakkı veren, Kadınları Koruma Yasası’nın kabul edilmesi üzerine, buna karşı çıkan İslami Tefekkür Konseyi’ne bağlı din adamları, Pakistanlı meclis üyelerine, 163 sayfadan oluşan bir rapor sundu. Raporda, erkeklerin eşlerini disipline etmek için hafif şekilde dövebilecekleri görüşüne de yer verildi.
Pakistan Meclisi’ne tavsiyelerde bulunmak üzere rapor hazırlayan İslami Tefekkür Konseyi’nin, 75 sayfalık raporunda, Muhammed Han Şerani, kadınları cezalandırmanın hafifçe dövmeyi gerektirmesi halinde bu durumun kabul edilebilir olduğunu ifade etti.
Öte yandan, raporda, kadınların başörtüsü takmaması, yüksek sesle konuşmaları ya da yabancılara eşlerinin izinleri olmadan nakit para vermeleri durumunda da hafifçe dövülebileceği öngörülüyor. Raporda, kadınların savaşması gibi bazı aktivitelerin de yasaklanması tavsiye ediliyor. Ancak, kadınların politikaya katılmasına imkan sağlanması gerektiği vurgulanıyor. Raporda, kadınların eşlerinin onayları olmadan doğum kontrol hapı kullanmasını savunuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.