Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan’da alıkonulan 36 kız çocuğu polis tarafından kurtarıldı

Pakistan'da bir bayan kendisine borcunu ödeyemeyen kişiye kursundaki 36 kız çocuğunu bakmayı şart koştu. Küçük evinde 36 kız çocuğunu bakmaya çalışan kişiyi vatandaşlar şikayet edince, polis eve operasyon düzenleyerek küçük kız çocuklarını...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan'da bir bayan kendisine borcunu ödeyemeyen kişiye kursundaki 36 kız çocuğunu bakmayı şart koştu. Küçük evinde 36 kız çocuğunu bakmaya çalışan kişiyi vatandaşlar şikayet edince, polis eve operasyon düzenleyerek küçük kız çocuklarını kurtardı.

Pakistan’ın liman şehri Karaçi’de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Bir kursun eğitimcisi ve aynı zamanda sahibi olan bir bayanın para verdiği arkadaşı kendisine zamanında borcunu ödeyemedi. Parasız kaldığını belirten bayan borç verdiği kişiye, "Madem paramı vermiyorsun. Bu çocuklara sen bak ve ihtiyaçlarını sen gider. Borcunu ödemiş sayacağım." dedi. Borçlu kadının polise verdiği ifadesine göre, borcu olan kişinin kurstaki 36 kız çocuğunu kendi evine almak zorunda kaldığı belirtildi.

Kızların tutulduğu evin çevresinde yaşayan mahalle sakinleri ise bir aksilik olduğunu fark edip polise haber verdi. Polisin düzenlediği operasyonda 36 kız çocuğunun kurtarıldığı açıklandı. Karaçi’nin Liyakatabad semtindeki küçük bir apartman dairesinde, birkaç günden beri alıkonulan ve yaşları 6 ila 12 arasında değişen kız çocuklarının başka şehirden eğitim almak için geldiği ifade ediliyor.

Öte yandan, çocukların eğitim için gittiği yerin illegal olarak faaliyet gösterdiği açıklandı. Son iki günlerini küçük bir evde geçiren çocuklar ise ailelerine teslim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.