Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pakistan’da ABD'nin İHA saldırıları protesto edildi

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Cemaat-ul Dava isimli cemaat, ABD’nin insansız hava araçları (İHA) saldırılarını İslamabad Basın Kulübü'nün önünde protesto etti.Pakistan yerel medyasının büyük ilgi gösterdiği gösteriye, yaklaşık...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pakistan’da ABD'nin İHA saldırıları protesto edildi
Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Cemaat-ul Dava isimli cemaat, ABD’nin insansız hava araçları (İHA) saldırılarını İslamabad Basın Kulübü'nün önünde protesto etti.

Pakistan yerel medyasının büyük ilgi gösterdiği gösteriye, yaklaşık iki yüz kadar cemaat üyesi katıldı. Göstericiler, bir merkezde toplanarak 10 kilometre ötedeki İslamabad Basın Kulübü'nün önüne kadar yürüdü. Basın kulübü binasına ulaşan grup, ellerindeki afişler ve pankartlarla Amerika, İsrail ve Hindistan aleyhine sloganlar attı. ABD bayrağının yakıldığı gösteri sonrası ilahiler okundu ve cemaat üyeleri dağıldı.

Bu arada Lahor şehrinde hükümete seslenen Cemaat-ul Dava lideri Hafız Said, artık Pakistan’ın ABD İHA'larını vurmasını istedi.

Geçtiğimiz haftalarda Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Obama ile İHA konusunu görüşmüş ve görüşmenin olumlu sonuçlar doğuracağını açıklamıştı. Ancak dün gece düzenlenen ABD’nin İHA saldırısında 3 kişi ölmüş ve Pakistan Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınamıştı.

Önceki gün ise ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Kongre üyesi Alan Grayson, BBC’ye verdiği demeçte, Pakistan’ın ABD İHA saldırılarının son bulmasını istemesi durumunda saldırıların hemen yarın biteceğini kaydetmişti.

İki ülke arasındaki İHA gündemi sıcaklığını korurken, 2004 yılında başlayan ve yüzlerce sivilin ölmesine sebep olan saldırılar, Pakistan kamuoyunda tepki toplamaya devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.