Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan’da seçime katılım yüzde 88 olarak gerçekleşti

Özbekistan’da bugün yapılan parlamento seçimlerine katılım yüzde 88 olarak gerçekleşti.Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abduselamov, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 21:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 21:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan’da seçime katılım yüzde 88 olarak gerçekleşti
Özbekistan’da bugün yapılan parlamento seçimlerine katılım yüzde 88 olarak gerçekleşti.

Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Uluğbek Abduselamov, oy verme işleminin tamamlanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında seçime katılımın çok büyük olduğunu ve ülke genelinde seçime katılım oranının yüzde 88 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Abduselamav, "Son verilere göre 18 milyonun üzerinde bir katılım oldu. Bu da mevcut kayıtlı seçmenlerin yüzde 88’ini oluşturmakta." dedi. Seçim süresinde ülke genelinde kayda değer bir olumsuz durumun yaşanmadığını dile getiren Abduselamov, seçimin açık, şeffaf ve demokratik normlara uygun şekilde gerçekleştiği ifade etti.

Sayım çalışmalarının ise devam ettiğini dile getiren Başkan Abduselamov, kesin sonuçların yarın öğleden sonra düzenleyecekleri basın toplantısıyla açıklayacaklarını belirtti.

Özbekistan Oliy (yüksek) Meclisi’nin 150 milletvekilli alt kanadı Yasama Meclisi’ne seçilecek 135 milletvekilinin belirleneceği seçimde, seçmenler, 135 ayrı seçim bölgesinde 9 bin 35 sandıkta oy kullandı. Sabah yerel saatle 06:00’da başlayan oy verme işlemi, saat 20:00 sona ermişti.

Toplam 20 milyon 895 bin 572 kayıtlı seçmenin olduğu seçimde, Adalet Sosyal-Demokratik Partisi, Özbekistan Liberal Demokratik Partisi, Özbekistan Milli Tiklaniş Demokratik Partisi ve Özbekistan Halk Demokratik Partisi yarışıyor. Mecliste, 150 sandalyenin 135’ini bu dört parti paylaşacak. Geri kalan 15 sandalye ise Özbekistan Ekoloji Hareketi'ne (ÖEH) ayrılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.