Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan’da oy verme işlemi devam ediyor

Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi devam ediyor. Şu ana kadar seçmenlerin yüzde 85’ini oluşturan 17 milyon 728 bin kişinin sandık başına gittiği bildirildi.Ülke genelinde devam eden oy verme işlemine ilişkin son...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan’da oy verme işlemi devam ediyor
Özbekistan'da cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verme işlemi devam ediyor. Şu ana kadar seçmenlerin yüzde 85’ini oluşturan 17 milyon 728 bin kişinin sandık başına gittiği bildirildi.

Ülke genelinde devam eden oy verme işlemine ilişkin son bilgileri veren Özbekistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Mirza Ulugbek Abduselamov, yerel saatle 17.00 itibariyle seçime katılımın yüzde 85 olarak gerçekleştiğini söyledi. Abduselamov, kayıtlı seçmenlerden 17 milyon 728 bin kişinin sandık başına giderek oyunu kullandığını kaydetti. Oy verme işlemi süresince ülke genelinde kayda değer bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

21 milyon dolayında (20 milyon 798 bin 52 ) kayıtlı seçmenin olduğu ülkede vatandaşlar yerel saatle 06.00 itibariyle sandık başına giderek oylarını kullanmaya başlamıştı. Oy verme işlemi akşam saat 20.00'de (TSİ.18.00) sona erecek.

Seçimde aralarında şimdiki Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un da olduğu 4 aday yarışıyor. Seçmenler, 44'ü yurt dışında olmak üzere toplamda 9 bin 60 sandıkta oy kullanıyor. Seçimi çok sayıda yabancı gözlemci ve gazeteci takip ediyor. Seçimde aralarında öğretim görevlisi Dr. İhsan Çomak'ın da olduğu bir grup Türkiyeli gözlemci de görev yapıyor.

Parlamentoda 75 sandalye ile çoğunluğu elinde bulunduran Liberal Demokratik Parti’den (LDP) aday olan şimdiki Cumhurbaşkanı Kerimov seçimin favori ismi olarak gösteriliyor. Kerimov'un rakiplerii se şunlar: Milli Tiklaniş Demokratik Partisi (MTDP) adayı Akmal Saidovi, Halk Demokratik Parti (HDP) adayı Hotamcon Ketmanov ve Adalet ve Sosyal Demokratik Parti (ASDP) adayı Nariman Umarov.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.