Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan’da halk yarın sandık başına gidiyor

Özbekistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek. Oliy (Yüksek) Meclis’in alt kanadı Yasama Meclisi’nde görev alacak 135 milletvekillinin belirleneceği genel seçimde, 4 siyasi parti yarışıyor. 20 milyon 895 bin 572...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan’da halk yarın sandık başına gidiyor
Özbekistan halkı parlamento seçimleri için yarın sandık başına gidecek. Oliy (Yüksek) Meclis’in alt kanadı Yasama Meclisi’nde görev alacak 135 milletvekillinin belirleneceği genel seçimde, 4 siyasi parti yarışıyor.

20 milyon 895 bin 572 seçmen, parlamentoda yer alacak yeni milletvekillerini seçmek için sandık başına giderek oyunu kullanacak. Nüfusu 31 milyonu geçen Özbekistan’da yarın yapılacak seçimde dört partiden toplam 535 aday yarışıyor. Adalet Sosyal-Demokratik Parti 132, Özbekistan Liberal-Demokratik Parti 135, Özbekistan Milli Tiklaniş Demokratik Parti 134 ve Özbekistan Halk Demokratik Partisi ise 134 aday gösterdi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan 74 Nolu sandık katibesi Dilnaze İmamğanova yarın yapılacak seçim için hazırlıkları tamladıklarını ve vatandaşları oy kullanmaya beklediklerini dile getirdi.

Yarın sandık başına gideceğini söyleyen İbadullah Almov ise "Yeni milletvekillerimizi seçmek amacıyla yarınki seçime aktif katılacağız. Ülkemizde barışın olmasını diliyoruz. Seçilecek vekillerin örnek yeni işler başarmalarını diliyorum." diye konuştu.
Parlamentonun alt kanadı Yasama Meclisi normalde 150 milletvekilinden oluşuyor. Bunun 135’i yarınki seçimde belirlenecek. Geri kalan15 vekil ise Özbekistan Ekoloji Hareketi(ÖEH) tarafından seçilecek. Seçmenler 135 seçim bölgeli seçimde 9 bin 35 sandıkta oy kullanacak. Özbekistan’ın yurt dışı temsilciliklerinde ise 44 sandık kurulacak. Yarın sabah yerel saat ile 06.00'da başlayacak oy verme işlemi akşam saat 20.00’de sona erecek.

Seçimleri Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT,) Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) başta olmak üzere 40’a yakın ülkede 300 dolayında gözlemci takip edecek. 70 bin dolayında da yerel gözlemcinin görev alacağı seçim için yurtiçi ve yurtdışından 340’dan fazla basın mensubu akredite oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.