Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan meclisinde ekologlara 15 kişilik kota

Özbekistan’da yarın yapılacak parlamento seçimleri için Taşkent’e gelen Türk gözlemciler, ekolojiyle uğraşan 15 kişi için mecliste kota sağlanmasının önemli bir değişiklik olduğunu söyledi.Türk gözlemcilerinden Marmara Stratejik...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan meclisinde ekologlara 15 kişilik kota
Özbekistan’da yarın yapılacak parlamento seçimleri için Taşkent’e gelen Türk gözlemciler, ekolojiyle uğraşan 15 kişi için mecliste kota sağlanmasının önemli bir değişiklik olduğunu söyledi.

Türk gözlemcilerinden Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı Genel Başkanı Dr. Akkan Suver, Özbekistan Yasama Meclisi’nde, ekolojiye 15 kişilik bir kontenjan ayrılmasını önemli bir değişiklik olarak değerlendirdi. Bir diğer Türk gözlemci Marmara Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı İcra Konseyi Üyesi de 20-21. Dönem Milletvekili Şamil Ayrım ise parlamentoda ekolojiye kontenjan ayrılmasını, 'çok önemli bir gelişme" şeklinde değerlendirdi.

Taşkent’te Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Akkan Suver, "Çağımızın en önemli konularından biri olan ekoloji. Çevreciliğe verilen değerle mecliste 15 kişilik bir kota koymuşlar. Yani parlamentoya hiçbir partiye mensup olmayan ama çevreyle uğraşan 15 Özbeği dahil edecekler. Bu da bir değişikliktir." dedi

Şamil Ayrım ise bir parlamentonda ekologlara koltuk ayıran bir sistem ile ilk defa karşılaştığımı dile getirdi. Eski milletvekili Ayrım, "Ayrı bir seçimle böyle 15 kişilik bir kontenjanın ayrılması çok önemli bir şey. Çevreye olan duyarlılığı göstermesi açısından tebrik ediyorum. Çok önemli bir gelişme. İnşallah biz de bu güzel şeyi kaparız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.