Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbek lider Kerimov Astana'da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in daveti üzerine başkent Astana'ya gelen Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, temaslarına başladı. Akorda Sarayı’nda yapılan Kerimov- Nazarbayev görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbek lider Kerimov Astana'da
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in daveti üzerine başkent Astana'ya gelen Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, temaslarına başladı. Akorda Sarayı’nda yapılan Kerimov- Nazarbayev görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler masaya yatırıldı. Görüşmede; ekonomik, ticari, su, enerji ve ulaştırma alanlarında ikili işbirliğini ele alan liderler, bölgesel meseleler de görüş alışverişinde bulundu.
Nazarbayev, Kazakistan ve Özbekistan arasında tarihi ve kültürel bağlarlar çerçevesinde derin dostluk ilişkisinin olduğunu kaydetti. Bölgenin istikrarı ve kalkınmasının Özbekistan ve Kazakistan arasındaki ilişkilerle doğrudan alakalı olduğunu söyleyen Nazarbayev, bu alanda yakın işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti. Ukrayna’da ve İslam alemi coğrafyasında yaşanan olaylardan edişe ettiklerini vurgulayan Nazarbayev, Kerimov’un bu zor zamanda yaptığı ziyareti anlamlı bulduğunu dile getirdi.

-DÜNYA HIZLI DEĞİŞİYOR

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov, ise dünyada dengelerin hızla değiştiğini ve bu anlamda ülkelerin kendilerine destek aradığını söyledi. Özbekistan ve Kazakistan’ı bir birine komşuluktan öte bağların bağladığını ifade eden Kerimov, Kazak halkı ile iyi günde kara günde hep birlikte olduklarını söyledi.
Halkların ve ülkelerin refahı adına geleceğe sağlam adımlarla gitmek adına her zaman işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Kerimov, bu anlamda Nazarbayev ile daha sık görüşeceklerini kaydetti.
Bu arada ziyaret kapsamında Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerlan İdrisov ve Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov iki ülke dışişleri bakanlıkları arasında 2015-2016 yıllarını kapsamyan işbirliği protokolünü imzaladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.