Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖSO: Kobani’ye asker gönderme iddialarını yalanladı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD’ye yardım etmek amacıyla IŞİD’e karşı savaşmak için Kobani’ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi. El...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Devrimci Askeri Konsey Komutanı Tuğgeneral Zahir El Saket, PYD’ye yardım etmek amacıyla IŞİD’e karşı savaşmak için Kobani’ye asker gönderme konusundaki haberlerin tamamen asılsız olduğunu söyledi. El Saket,”Kobani’ye asker gönderecek kadar deli değiliz” dedi.

Saket, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada Kobani’ye asker gönderme iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi. Tuğgeneral Saket,”Biz bin ülkenin desteklediği Kobani’ye asker gönderip Halep’i köpeklere bırakacak kadar akılsız mıyız? Esed güçleri muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri almak için fırsat kolluyor” dedi.
Saket açıklamalarında ayrıca ÖSO’nun Esed ordusu ile Halep’te şiddetli çatışmalar gerçekleştirdiğini ve bununla yükümlü olduğunu kaydetti. ÖSO komutanlarından Albay Abdulcabbar Akidi’nin yaptığı açıklamalara anlam veremediğini ifade eden Saket,”Askeri konsey ve Albay Akidi arasında herhangi bir koordinasyon yok” ifadesini kullandı.
ÖSO komutanlarından Abducabbar Akidi dün yaptığı açıklamada IŞİD’i durdurmak için Kobani’ye asker göndereceklerini söylemişti.
Öte yandan muhaliflerden Suriye Devrim Cephesi yaptığı açıklamada Kobani’ye destek güç göndermeyeceğini duyurdu. Açıklamada, “Bir çok Arap ve Batılı ülkenin önem verdiği Kobani diğer şehirlerden çok daha önemli değil. Kobani’ye güç göndermemiz söz konusu değil” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.