Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oscar Pistorius, hapishaneye gönderildi

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 4 el ateş ederek öldüren Oscar Pistorius 'kusurlu cinayet' (ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek) 5 yıl hapis cezası almasının ardından hapishaneye gönderildi. Pistroius'un...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı 4 el ateş ederek öldüren Oscar Pistorius 'kusurlu cinayet' (ihmal sonucu ölüme sebebiyet vermek) 5 yıl hapis cezası almasının ardından hapishaneye gönderildi. Pistroius'un Johannesburg'taki bir restoranda ateş etmek uçundan aldığı ceza ise aynı fiili 3 yıl içinde işlememesi durumunda ortadan kalkacak.

Sabah TSİ 10.30'da başlayan duruşma öncesinde büyük bir kalabalığın Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi önünde toplandığı gözlendi. Hakim Thokozile Masipa, uzun süredir beklenen kararını, " İşlenen suçun büyüklüğü, sanığın içinde bulunduğu şartlar ve toplumun çıkarlarını düşünerek kararımı veriyorum. Hapis cezası olmaksızın verilen karar topluma yanlış mesaj verecektir." sözlerinden sonra açıkladı. Ev hapsi ve kamu hizmeti seçenekleri ile demir parmaklıklardan kurtulmayı umut eden ampute atletin ve ailesinin, 5 yıl hapis cezasının açıklamasından sonra ağladığı görüldü.

Yerli ve yabancı medya ordusunun takip ettiği davada, Hakim Masipa'nın kararının ardından Pistorius mahkemenin arka kapısında polis aracı ile idari başkent Pretoria'daki Kgosi Mampuru II hapishanesine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.