Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Örnek işletmeci' çırağını dövünce mahkemelik oldu

Almanya'nın Münih şehri yakınlarındaki Dachau kasabası mahkemesinde ilginç bir dava başladı. 51 yaşındaki bir pastane sahibi, 19 yaşındaki çırağını 40 santimetrelik plastik bir sopa ile dövdüğü iddiası ile mahkemeye verildi.Çırağını...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Münih şehri yakınlarındaki Dachau kasabası mahkemesinde ilginç bir dava başladı. 51 yaşındaki bir pastane sahibi, 19 yaşındaki çırağını 40 santimetrelik plastik bir sopa ile dövdüğü iddiası ile mahkemeye verildi.

Çırağını sık sık tehdit ettiği ileri sürülen fırın ustasının, örnek işletme olarak seçilmesi ise tam bir tezat oluşturdu. İş yerinde yaşadıklarına daha fazla dayanamayan genç çırak, sorunu öğretmenine anlatınca ustaya 5 bin 400 Euro’luk para cezası verildi. Ustanın buna itiraz etmesi üzerine de olay mahkemeye intikal etti.

Çırağını dövdüğü iddialarını reddeden ustanın iki farklı işletmesinde toplam dokuz çırak meslek eğitimi görüyor. Usta ayrıca, söz konusu çırağın sürekli sarhoş bir halde işe geldiğini iddia etti. Savcılık, psikolojik tedavi gören çırağın konuşabilmesi için davanın ertelenmesini istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.