Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Çelik, AB turizm bakanları toplantısına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İtalya'nın AB Dönem Başkanı olması sebebiyle Napoli’de gerçekleşen genişletilmiş AB Kültür ve Turizm Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı.AB'ye üye ve aday ülkelerin temsilcilerinin katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 17:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ömer Çelik, AB turizm bakanları toplantısına katıldı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İtalya'nın AB Dönem Başkanı olması sebebiyle Napoli’de gerçekleşen genişletilmiş AB Kültür ve Turizm Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na katıldı.

AB'ye üye ve aday ülkelerin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, büyüme ve istihdam çerçevesinde Avrupa'da turizm ve kültür politikaları görüşülüyor.

Bakan Ömer Çelik, mevkidaşlarına hitaben yaptığı konuşmada Türkiye’nin toplantının ana konusuna ilişkin görüşlerini aktardı.

"Hiç kuşkusuz ki turizm politikalarının temeline koyulacak yenilikçi eylemler sonraki dönemlerde ekonomik gündemin de istihdam artışının temel unsurları olarak karşımıza çıkmaktadır." diyen Ömer Çelik, "Son on yılda hızlı bir gelişim çizgisi sergileyen ekonomideki büyümeyi istikrarlı kılmak adına istihdam artırıcı sürdürülebilir kalkınma planlarımızla çok yönlü stratejiler benimsemekteyiz. Bu çok yönlü stratejilerin kayda değer bir bölümü turizm sektöründeki ve kültür endüstrisindeki gelişmeler odaklı olarak planlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önceliklerinde birisinin de 'sorumlu turizm' anlayışını benimseyerek turizmin geri kalmış bölgeler ve özellikle dezavantajlı grupların sosyoekonomik durumlarının güçlendirilmesinde bir araç olarak kullanılması olduğunu ifade eden Çelik, şöyle devam etti: "Kadınların ve gençlerin toplumsal hayata aktif katılımlarının sağlanması amacıyla kendi potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkan sağlayan çok sayıda sürdürülebilir ve bütünsel istihdam projesini de hayata geçirmekteyiz. Bu istihdam projelerinden biri olan Avrupa Birliği’nin aday ülkeler için uyguladığı “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı” programı “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni” kapsamında hazırlanan Turizm Sektöründe Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile Türkiye, kadınların turizm ve kültür sektöründeki istihdamını artırarak hem ekonomimize hem de sosyal hayatımıza katma değer sağlanmasını amaçlamaktadır."

Turizm sektörü ve kültür endüstrisinin birbirini beslediğini dile getiren Bakan Çelik, "Gelen ziyaretçilerin sadece turizm sektöründeki istihdama değil, kültür endüstrisindeki istihdam sürecine de katkı sağlamasını amaçlıyoruz." dedi.

Ömer Çelik, şöyle devam etti: "İstanbul gibi markalaşmış şehirlerimizdeki zengin kültürel ortam ulaşım olanaklarının etkinliği sayesinde turistler için artan bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Turistik turlar için söz konusu şehirlere gelen turistlerin programlarına çeşitli kültürel etkinlikler eklenmesi ya da doğrudan kültürel etkinliklere gelen izleyicilerin programlarına tarihi ve turistik mekanların ziyaret edilmesinin dahil edilmesi bu çalışmalar sayesinde ciddi politikalar ortaya çıkmasını sağlamıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.