Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ohio’da polisin parkta oyuncak tabancalı çocuğu vurması tansiyonu yükseltti

ABD’nin Ohio eyaletinde bir polis, parkta 'eller yukarı' emrine uymayan 12 yaşındaki zenciyi vurarak öldürdü. Yetkililer, çocuğun elindeki oyuncak tabancayı parktakilere doğrultması üzerine polisin iki kez ateş ettiğini açıkladı. Tamir...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin Ohio eyaletinde bir polis, parkta 'eller yukarı' emrine uymayan 12 yaşındaki zenciyi vurarak öldürdü. Yetkililer, çocuğun elindeki oyuncak tabancayı parktakilere doğrultması üzerine polisin iki kez ateş ettiğini açıkladı. Tamir Rice adlı çocuk, dün sabah hayatını kaybetti.

Ağustos ayında Missouri eyaletinin Ferguson bölgesinde vurulan silahsız genç sonrası protestolar yaşanmış; ordu olaylara müdahale etmek zorunda kalmıştı. Cleveland’da yaşanan son ölümlü olay, şehirde tansiyonun artmasına sebep oldu. Aynı eyalette polis, bir marketten aldığı oyuncak tabancayı elinde taşıyan başka bir zenciyi de Ağustos ayında vurarak öldürmüştü.

Açıklanan telefon görüşmelerine göre 911’i arayan bir görgü şahidinin silah ‘muhtemelen sahte’ dediği açıklandı. Cleveland polisi, olaya karışan iki memurun soruşturma tamamlanana kadar açığa alındığını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.