Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ohio emniyeti, polisin parkta vurduğu çocuğun görüntülerini yayınladı

Polisin orantısız şiddetinin ülke çapında protesto edildiği ABD’de Ohio emniyet teşkilatı, Cumartesi günü Cleveland şehrinde parkta vurularak öldürülen 12 yaşındaki siyahî gencin güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Polis...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polisin orantısız şiddetinin ülke çapında protesto edildiği ABD’de Ohio emniyet teşkilatı, Cumartesi günü Cleveland şehrinde parkta vurularak öldürülen 12 yaşındaki siyahî gencin güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı. Polis memuru Timothy Loehmann’ın (26), elindeki oyuncak tabanca sebebiyle 911’e ihbar edilen Tamir Rice’ı olay yerine varır varmaz vurması dikkat çekti.

Kamera kaydının kamuoyuyla paylaşılmasını isteyen Rice ailesi, "İnancımız o ki, yaşananlar engellenebilirdi. Tamir şu an bizimle olabilirdi. Görüntüler açıkça tek bir şeyi gösteriyor: polis memurları acele hareket etmiş." şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.

Ses olmayan ve çözünürlüğü düşük güvenlik kamerası klibinde parktaki çardağın altında oturan bir vatandaşın 911’e arama yaptığı belirtiliyor. Ses kaydı açıklanan telefon konuşmasında şahsın, "Burada elindeki silahı herkese doğrultan birisi var. Muhtemelen sahte ama insanları korkutuyor. Gerçek mi değil mi bilmiyorum." dediği açıklandı. Ohio polisi, silahın muhtemelen sahte olduğu bilgisinin olay yerine intikal eden polislere aktarılmadığını bildirdi.

Tamir Rice’ın görüntülerde parkın kaldırımında yanından geçen yayalara elindeki silahı göstermesi dikkat çekti. Bir süre sonra parka polis arabasıyla gelen memurlardan Timothy Loehmann, iner inmez Rice’a ateş ediyor. Dışarı çıkan iki polis, bir süre aracı kendilerine siper alıyor.

Cleveland polisinin daha önce yaptığı açıklamada Rice’ın elini beline uzatması sebebiyle Loehmann’ın iki el ateş ettiği bildirilmişti. Beyaz olduğu belirtilen Loehmann ve olay mahalline gelen polis arabasının şoförü Frank Garmback (46), soruşturma tamamlanana kadar açığa alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.