Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama ve Trump Beyaz Saray'da görüştü

ABD Başkanı Barack Obama ile başkanlığa seçilen Donald Trump, yönetimin devir sürecini görüşmek üzere Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi. Başkan Obama ile ilk kez yüz yüze görüştüğünü belirten Donald Trump, 'çok iyi bir adam' olarak nitelediği Obama'nın tecrübelerinden yararlanacağını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2016 07:51
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2016 07:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Obama ve Trump Beyaz Saray'da görüştü
ABD Başkanı Barack Obama ile başkanlığa seçilen Donald Trump, yönetimin devir sürecini görüşmek üzere Beyaz Saray’da ilk kez bir araya geldi.

Seçim gecesinden beri New York’ta bulunan Trump, bugün özel uçağıyla başkent Washington’a geldi. Trump, Beyaz Saray'a Gizli Servis güvenlik görevlileri eşliğinde girdi.

Amerikan medyası, Trump'ın Obama ile görüşmesine büyük ilgi gösteriyor. Amerikan televizyon kanalları, Trump’ın uçağının Ronald Reagan havalimanına inişini canlı olarak verdi.

1 SAAT 35 DAKİKA SÜRDÜ

ABD Başkanı Barack Obama ile başkanlığa seçilen Donald Trump'ın, yönetimin devir sürecini değerlendirdikleri görüşme sona erdi.

Obama ile Trump'ın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te gerçekleşen görüşmesi, yaklaşık 1 saat 35 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından Obama ve Trump, basın mensuplarına kısa birer açıklama yaptı.

OBAMA: MÜKEMMEL BİR GÖRÜŞME

Trump ile "mükemmel bir görüşme" yaptıklarını belirten Başkan Obama, Beyaz Saray'ın işleyişi, iç ve dış politika konularını ele aldıklarını söyledi.

Obama, "Önümüzdeki iki ay boyunca birinci önceliğim, seçilmiş başkanımızın başarılı olmasını sağlayacak geçiş sürecini kolaylaştırmak. Trump'ın ülkemizin karşı karşıya olduğu birçok meseleyle ilgili olarak ekibimle çalışma isteği beni cesaretlendirdi. Parti ve siyasi tercihlere bakılmaksızın hepimizin bir araya gelmesi, yüz yüze olduğumuz zorluklarla mücadelede birlikte çalışılması çok önemli." dedi.

Eşi Michelle Obama'nın da Trump'ın eşi Melania Trump ile bir görüşme yaptığını dile getiren Obama, geçiş süreci yaşayacak Trump ailesinin hoş karşılanmaları için çabaladıklarını ifade etti. Başkan Obama, "Sayın Trump, başarılı olmanız için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim, çünkü siz başarılı olursanız ülkemiz başarılı olur." diye konuştu.

TRUMP: ONUR DUYDUM

Donald Trump da daha önce hiç karşılaşmadığı Obama ile görüşmekten onur duyduğunu belirtti. Büyük saygı beslediği Obama ile görüşmesinin 10-15 dakika sürecekken 1,5 saat kadar devam ettiğini dile getiren Trump, "Başkan ile önerilerine başvurmak da dahil, gelecekte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." ifadesini kullandı.

Başkan Obama ile ilk kez yüz yüze görüştüğünü belirten Donald Trump, 'çok iyi bir adam' olarak nitelediği Obama'nın tecrübelerinden yararlanacağını dile getirdi.

TRUMP, TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI RYAN İLE DE GÖRÜŞTÜ

ABD'de başkanlığa seçilen Donald Trump, Cumhuriyetçilerin önemli liderlerinden Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan ile bir araya geldi.

Başkanlık seçiminin ardından Ryan ile ilk kez bir araya gelen Trump, gazetecilere, yararlı bir görüşme yaptıklarını söyledi. Trump, sağlık sistemi, göçmenlik ve vergiyle ilgili konularda hızlı çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Amerikan halkı için kesinlikle muhteşem işler yapacağız." dedi.

Ryan ise görüşmeyi, "fantastik ve verimli" şeklinde nitelendirdi.

Ryan görüşme sonrası Trump, eşi Melania Trump ve başkan yardımcılığına seçilen Indiana Valisi Mike Pence'e Kongre binasını dolaştırdı. Ryan, başkanlık yemin töreninin yapılacağı nokta konusunda beraberindekileri bilgilendirdi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, seçim kampanyası döneminde, özellikle kadınlarla ilgili tartışmalı sözlerinin ardından Trump'tan desteğini çektiğini açıklamıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.