Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama ve Ban Ki-mun iklim değişikliğini görüştü

ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmenin öncelikli gündem maddesi iklim değişikliği oldu. İki lider görüşmenin ardından Oval Ofis’ta kısa bir basın toplantısı...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2015 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2015 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Barack Obama, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşmenin öncelikli gündem maddesi iklim değişikliği oldu.

İki lider görüşmenin ardından Oval Ofis’ta kısa bir basın toplantısı düzenledi. Obama, Genel Sekreter Ban ile çok çeşitli meselelerin ele alındığı geniş kapsamlı bir görüşme yaptıklarını dile getirdi. BM tarafından düzenlenen Paris’teki İklim Zirvesi’nin başarıya ulaşması gerektiğini kaydeden Obama, “BM'nin sorumlulukları hiç bu kadar büyük olmamıştı.” dedi.

İklim değişikliği dışında bölgesel meseleleri de görüşmede ele aldıklarını kaydeden Obama, “Suriye’deki insani kriz hakkında derin kaygılarımızı, ayrıca ölümlerin son bulması ve ülkeyi istikrara götürecek realistik bir siyasi sürece ihtiyacı paylaştık.” dedi. Bu konuda ABD ve BM’nin nasıl ortak çalışabileceklerini ela aldıklarını dile getirdi.

Obama görüşmede Yemen’deki çatışma ortamı ve insani durumun yanı sıra, Güney ve Kuzey Sudan’daki gelişmelerin de gündeme geldiğini vurguladı.

Genel Sekreter Ban Ki-mun Obama ile çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Ban, son dönemde Obama yönetiminin İran nükleer anlaşması, Küba ile ilişkilerin normalleşmesi ve başarılı Afrika ziyaretleri gibi diplomatik başarılarına dikkat çekti.

İklim değişikliği konusunda Başkan Obama’nın attığı adımlardan övgüyle bahseden Ban, “Bu çok önemli ve vizyoner bir liderlik.” dedi. Suriye konusunda siyasi çözümü hızlandırmayı denediklerini kaydeden Ban, bu ülkeye insani yardım konusunda ellerinden geleni yaptıklarını dile getirdi. Ban, Yemen’de siyasi çözümün tek yol olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.