Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama: Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı var

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısı düzenliyor. Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Obama, "Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı var. Bölgede gerilimin tırmanmaması için tarafların iletişimde olmaları gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2015 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2015 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 Obama: Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı var

IŞİD'in Paris'te düzenlediği kanlı saldırıların ardından Fransa ile ABD arasındaki koordinasyonu geliştirmek zorunda olduklarını belirten Obama, Fransızca "Hepimiz Fransız'ız" diyerek, Fransız halkıyla dayanışma gösterdi.

Obama, Rusya'nın ılımlı muhalifleri hedef almasının, Esad rejimini cesaretlendirdiği konusunda Hollande ile fikir birliğine vardıklarını sözlerine ekledi.

Obama'nın ardından söz alan Hollande, "teröristlerin Avrupa'ya girmesini engellemek için Türkiye ile Suriye arasındaki sınırın acilen kapatılması gerektiğiğini" söyledi.

DOĞRUDAN İLETİŞİM ÇAĞRISI

ABD Başkanı Obama, Rus savaş uçağının Türkiye-Suriye sınırında düşürülmesine ilişkin bir soru üzerine ise şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye ve Rusya'nın birbirleriyle konuşmaları ve bunun tekrarlanmaması için doğrudan iletişimde olmaları gerekiyor. Türk sınırına çok yakın bölgede faaliyet gösteriyorlar, Türkiye ve diğer ülkelerin desteklediği ılımlı muhalifleri hedef alıyorlar. Rusya eğer Tüm enerjisini IŞİD'e yönlendirirse, bu gerilimlerin önüne geçmiş olur."

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.