Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Obama, Şükran Günü hindisinin canını bağışladı

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen Şükran Günü töreninde Cheese ismi verilen hindinin canını bağışladı.Cheese, internette yapılan ankette iki finalist hindi Arason'dan birinci seçilerek Ulusal Şükran Günü Hindisi olmaya...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’da düzenlenen Şükran Günü töreninde Cheese ismi verilen hindinin canını bağışladı.

Cheese, internette yapılan ankette iki finalist hindi Arason'dan birinci seçilerek Ulusal Şükran Günü Hindisi olmaya hak kazandı. İkinci seçilen Mac adlı diğer hindi de kesilmekten kurtuldu.

Rose Garden’da (Gül Bahçesi) düzenlenmesi planlanan tören, Washington’da havanın yağışlı olması sebebiyle Doğu Odası’nda gerçekleştirildi. Obama Şükran Günü töreninde göçmenlik konusundaki kararının ardından kendisini yetkilerini aşmakla suçlayan muhalefete mesaj göndermeyi de ihmal etmedi. Esprili bir dille ayın en çok konuşulacak başkanlık kararını vereceğini belirten Obama, “Bugün tamamen kanuni yetkim olan bir eylemi yerine getiriyorum.” şeklinde konuştu.

Obama, konuşmasının ardından elini masanın üzerine konulan hindinin başına doğru uzatarak “Cheese bağışlanmak için burdasın.”' dedi. Obama’ya kızları Kızları Sasha ve Malia da eşlik etti.

ABD'de kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü'nde geleneksel olarak hindi yemeği yapılıyor. Şükran Günü öncesinde binlece hindinin kesildiği ülkede bir hindi 'Ulusal Şükran Günü Hindisi' seçilerek canı başkan tarafından bağışlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.